Etter en byråkonkurranse  i høst har Arbeiderpartiet valgt seg ut Try Opt som sitt nye mediebyrå. De overtar kontoen fra Mediacom som har jobbet med partiet de siste årene.

- Det var høyt nivå på alle byråer vi hadde til vurdering i prosessen, men Try Opt hadde det lille ekstra. Vi har gode erfaringer med dem fra før som digitalbyrå og har tro på at vi kan få til gode synergieffekter ved å ha digital- og mediebyråtjenester samme sted, sier assisterende partisekretær Mari Aaby West i en melding.

Dermed utvider Arbeiderpartiet sin lange relasjon til reklamehuset som lenge jobbet med partiet også på reklamesiden. Det var under tidligere partileder Jens Stoltenberg at Try jobbet tett med Arbeiderpartiet, men siden har samarbeidet blitt redusert. Nå tar det imidlertid seg opp igjen på mediebyråsiden.

Les også: Try: - Jonas er flottere i virkeligheten, for å si det sånn

Arbeiderpartiet har i flere år brukt Try Opts tjenester på sosiale medier og digital rådgivning, men har nå valgt å utvide avtalen til å inkludere rådgivning og kjøp av alle medier.

Mediebyrået til Try-konsernet har de siste par årene bygget seg opp som et fullservicebyrå de siste årene, og har ansatt flere erfarne strateger og rådgivere. Elsa Haugen har ledet pitsjearbeidet går inn i rollen som kundeansvarlig. Hun har jobbet i byrået siden i våres og kom den gangen fra Dentsu-systemet.

Haugen har klare ambisjoner for samarbeidet, som starter med fokus på kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2023.

- Vi vil etablere en fleksibelt rigg som gir lokallag og fylkespartier mulighet til å nå ut med lokale og nasjonale budskap, raskt og effektivt. Vi gleder oss til å komme i gang med samarbeidet og bli kjent med det engasjerte teamet i Arbeiderpartiet, sier Haugen. 

Les også: Try Opt blir Snapchats første nordiske linsepartner: - Vi ser et kjempepotensial