Denne uken bytter Mediacom navn til Essence Mediacom. Navnebyttet skjer som en konsekvens av fusjonen mellom WPP-byråene Essence og Mediacom på det globale markedet. Avgjørelsen ble tatt i fjor vår, men det er først nå den nye merkevaren er klar til å tas i bruk i de lokale markedene. Mediacom er blant landets største mediebyråer med en omsetning på over én milliard kroner, men digitalbyrået Essence har ikke noe tilstedeværelse i Norge eller Norden.

- Essence har sitt utspring i Storbritannia og har vært til stede i elleve markeder. De har det digitale i sitt DNA og er sterke på digitale strategier og digital analyse. De har vært med på å utvikle store globale merkevarer som Google og Airbnb, sier byråleder Britt Skjeppestad.

- Superfornøyd med navnet
Mediacom har på sin side bygget virksomheten på solid kompetanse i forbrukerinnsikt, merkevareanalyser og strategisk mediekompetanse.
 
- Vi kompletterer hverandre på en veldig god måte. Det gjør at vi står godt rustet i den nye kommunikasjonsvirkeligheten, som i langt større grad er digital, men som også krever strategisk fundament og et tankesett som Mediacom er kjent for, sier Skjeppestad.

- Hva synes du om det nye navnet, Essence Mediacom?

- Vi er på den ene siden glad for å beholde en sterk merkevare i Mediacom, som finnes i 120 land, og som er et av de største byråene globalt. Så kompletterer vi verdiforslaget vårt med en merkevare som er kjent for å være til stede i den digitale virkeligheten vi skal inn i. Personlig er jeg superfornøyd, og så skal vi som alle andre venne oss til å si Essence Mediacom og ikke bare Mediacom.

- Innebærer dette at dere vil ruste opp digitalt for å fylle Essence-navnet med innhold i Norge?

- Ja og nei. Norge er langt fremme når det gjelder det digitale og vi har et sterkt digitalt utgangspunkt i Norge. Når vi går til markedet med Essence Mediacom så handler det ikke bare om en fusjon, men om å ta et nytt verdiforslag ut i markedet. Det handler om en ny kommunikasjonsvirkelighet hvor merkevarer må være relevante på en ny måte. Vi tror media, innhold, data og teknologi må ses i en enda større sammenheng for at man skal klare å bryte gjennom og være relevante for dagens og morgendagens forbrukere.

- Hvordan skal dere få dette til uten å ansette ressurser med denne kompetansen?

- Nå står vi på startstreken. Vi har kommet langt i Norge med å utvikle dette verdiforslaget ved at vi i dag tilbyr en helhetlig mediestrategi, har et sterkt innholdsteam med Creative Systems, og masse erfaring og teknologi som en del av GroupM. Vi er egentlig allerede godt posisjonert med tanke på hva som er ambisjonen til Essence Mediacom fremover.

Les også: Vil kjempe om Coops mediemillioner: - Alle som kan kaster seg nok inn i denne kampen

- Noen bransjer er mer stille
Skjeppestad ser likevel noen områder de vil styrke seg på fremover.

- Som rådgivere må vi se dette enda mer i sammenheng og bli enda tydeligere overfor våre kunder, både på forslag og strategier. Så er jeg sikker på at vi litt lenger ned i veien vil styrke oss ytterlige, særlig på det som har med teknologirådgivning å gjøre.

- Hvordan påvirkes dere av den usikkerheten i markedet?- Det er litt tidlig å si, men foreløpig har vi god fart i Mediacom og gruppen vår. 2021 var et fantastisk år for oss og tallene for fjoråret vitner om et bra år. Og så merker vi at det innenfor noen bransjer er mer stille, mens andre kunder har mer fart. Det er helt naturlig. Det er større usikkerhet det kan ta litt lenger tid for kundene våre å lande konklusjoner og beslutninger. Vår jobb er å være gode rådgivere i tider med større usikkerhet.