Tidligere i januar kjørte Narvesen ut en kampanje hvor de hevdet at de ikke kommer til å reklamere for usunn mat i hele 2023. Noen få dager ut i det nye året brøt de sitt eget nyttårsforsett - med vilje. Kampanje har snakket med Narvesen som forteller at reklamekampanjen går ut på å vise at det ikke er så lett å holde på nyttårsforsettene man setter seg, noe mange nok kjenner seg igjen i. 

- Vi kan alle kjenne oss igjen at det er vanskelig å holde på nyttårsforsettene våre når vi kommer litt ut i januar. Vi ønsket å sette søkelys på å ha en god balanse i hverdagen på en humoristisk måte - med rundstykke til kaffen på vei til jobb mandag og kanskje en kanelknute til kaffen på lørdag, sier merkevaresjef Synnøve Reisæter Tveit

Kritisk til bollereklame
Det er ikke første gang Narvesen har tatt tak i hverdagssituasjoner som mange kan kjenne seg igjen i. Høsten 2022 rullet de ut en kampanje der en bolle eller et wienerbrød var svaret om du har hatt en litt slitsom opplevelse. Det fikk klinisk ernæringsfysiolog, og kostholdsekspert i Vektklubb, Anette Skarpaas Ramm til å reagere

– Dette er ganske drøyt og kynisk, sa hun til VGs Vektklubb-sider.

Som ernæringsfysiolog jobber hun ofte med å hjelpe folk som sliter med følelsesstyrt spising, og hun skulle gjerne hatt et forbud mot slik reklame. 

- Det er ulovlig å reklamere for tobakk og alkohol og det samme forbudet burde gjelde for sukkerrike matvarer, sa hun.

Til Kampanje sier Ramm at hun ser at Narvesen spiller på gjenkjennelseshumor.

- Det er selvfølgelig mange som lager nyttårsforsett de ikke klarer å holde. Men det at de serverer hva som er greit og ikke, i hvert fall når det er for å selge mer boller, så gjør de det lettere for folk å falle av og velge usunt. Så de drar ikke i riktig retning når det kommer til helse, sier hun. 

- Kan ta gode valg selv
Merkevaresjefen i Narvesen forteller Kampanje at deres mål i den reklamekampanjen også var å spille på humor, og hverken fokusere på straff eller belønning. 

- Vi tror kundene våre kan ta gode valg for seg selv, enten det er en banan eller kanelbolle på farten, sier hun og legger til at de har fått gode tilbakemeldinger på kampanjen som er å se i disse dager.

- Vi fikk gode tilbakemeldinger fra flere som syns det var spennende å høre at vi ikke skulle slutte å reklamere for usunne produkter. Sunnere mat på farten er en av de aller viktigste satsningene for Narvesen fremover, og vi vet at vi har en vei å gå. Gjennom denne kampanjen ville vi vise frem de sunnere produktene vi har i sortimentet i dag. I tillegg kommer det mange kampanjer fremover med sunnere produkter som salater, smoothier, havregrøt og frukt, ser Reisæter Tveit. 

Kampanjen er laget i samarbeid med Anorak.