Markedssjef i Svea, Kristine Jeanette Vestad, bytter mediebyrå etter å ha gjennomført en byråkonkurranse med rådgiverne i konsulentselskapet Byråvalg. Vestad sier det ble lagt ned «mye arbeid i en shortlist» før et lite utvalg byråer ble inviterte til «en mindre workshop».

- Det viktigste når man velger en byråpartner er folka, de smarte hodene.  Vi trenger begge gode samarbeidsforhold for å ta ut det beste i hverandre og levere resultater i toppsjiktet. Vi ønsket ingen glansbildefremstilling av byråene, men heller snakke fag over bordet, rått og ærlig. På denne måten kunne vi raskt sortere ut hvem vi ønsket en fullverdig pitsj med. Pitsjer er tidkrevende for begge parter, så vi ønsket av respekt for både vår egen og byråenes tid og ressurser å gå i prosess med noen få, sier Vesta.

- Hvor mange byråer var på shortlist og hvor mange var med i mindre workshops?

- Fem på shortlist, og tre vi hadde workshop med, sier hun.

Til slutt ladet Svea på Mood-gruppen og dermed avsluttes også samarbeidet med Initiative.

- Hva blir det viktigste fremover for Svea med tanke på kommunikasjon og markedsføring?

- Å jobbe smartere! Optimalisere alt vi gjør, så vi kan bruke frigjorte midler og kapasitet til å satse kreativt og teste nye veier å gå. Vi aspirerer å alltid bare gjøre det som funker og gjøre akkurat det bra, men aldri bli komfortable med status quo. Utvikling er viktig, og derfor ingenting «out of scope» hos oss, sier hun.

Nils Sejersted, byråleder i Mood, kaller det «en stor tillitserklæring.»

- Vi ser at fokuset vårt på å bygge tydelig og sterke selskaper innenfor spesifikke fagområder er en styrke i slik prosess. I et marked hvor kunden har stadig flere spesialister inhouse må vi være helt på topp for å kunne være med å utvikle fagområdene og skape resultater sammen med kunden. I samarbeidet med Svea blir dette helt sentralt og vi gleder oss, sier han.

Medierådgiver Filip Hovland i Mood gleder seg til samarbeidet.

- Svea er en veldig spennende kunde som har et offensivt team internt med store ambisjoner. Det er alltid gøy å bli utfordret og ha en kunde som setter krav til både fagkompetanse og bransjekunnskap. Samarbeidet med Svea er jeg sikker på blir både hyggelig og interessant, sier Hovland.

Moodgruppen består av selskapene Mood, Smood, Nettrafikk og Moodify.