I fjor utviklet Volkswagen, i samarbeid med reklamebyrået Try, en helelektrisk kontorstol slik at dem som jobber på kontor skulle få kjenne hvordan det var å ha et Volkswagen Nyttekjøretøy som arbeidsplass.

Nå melder bilmerket at stolen har gått sin seiersgang i internasjonale medier. Tyske Forbes, britiske Daily Mail og amerikanske CNN er noen av mediehusene som har skrevet om stolen. Stolen har også vært på en «Tyskland-turné».

- Det er ikke hverdagskost at vi blir omtalt i medier verden over. Interessen rundt stolen har vært enorm, og spesielt fra medier i Asia og USA. Jeg har ikke tall på hvor mange som har tatt kontakt og spurt om de kan få teste den, sier Ingvild Øversveen som er markedssjef i Volkswagen Nyttekjøretøy.

Les også: Volkswagen lanserer kontorstol i ny reklamefilm: - En mulighet til å le av oss som jobber på kontor

Se hvordan stolen ble til her:

400 millioner har sett stolen
Stolen er installert med flere av ID-modellenes teknologiske løsninger, deriblant ryggekamera- og sensorer, LED-lys, høyttalere og underholdningssystem. Den styres med to pedaler, har en rekkevidde på 12 kilometer og en maksfart på 20 kilometer i timen.

Ifølge tall Volkswagen har hentet inn fra analysetjenesten SimilarWeb, har over 400 millioner mennesker sett eller lest om Volkswagen-stolen i en medier i Europa, Asia og Amerika.

Nå har stolen nettopp kommet tilbake til Norge etter den siste tiden å ha vært på besøk i Volkswagens storfabrikk i Wolfsburg i Tyskland. Øverseen forteller at tyskerne ble så imponert over stolen at de ønsker å bruken den i egen markedsføring.

- I to hele dager lånte vi ut stolen til Volkswagens kommunikasjons-team i Tyskland, som skal lage ulikt innhold til sine SoMe-kanaler, sier hun.

Vil holde seg til biler
Volkswagen har fått hjelp av nevnte Try og Animasjonsdepartementet til å skape idéen og produktet.

- Bilreklamer blir med rette beskyldt for å være like og mangler tydelige merke-markører, som gjør det vanskelig å skille de ulike bilmerkene fra hverandre. Resultatet er at kampanjene gjennomgående scorer lavt på kommunikasjonseffekter og merkevarebygging. Derfor er vi svært stolte over resultatene som «Stolen» har oppnådd i det norske markedet, sier Trond Sandø, konsulent i Try.

Han forteller at kampanjen har bidratt til positiv endring i kunnskap og holdningseffekter til merkevaren og nyttekjøretøykategorien.

- I tillegg har kampanjen bidratt til at enda flere ønsker å velge Volkswagen Nyttekjøretøy neste gang de skal anskaffe seg varebil, sier Sandø.

Øversveen avslører imidlertid at stolten ikke vil bli masseprodusert med det første.

- Jeg tror vi heller skal fortsette å lage praktiske, trygge og gode kjøretøy for de som har bilen som arbeidsplass.

Se reklamefilmen med stolen her: