«Vi må snakke om 5G», sier Telenor i sin nye reklamekampanje og denne gangen retter telegiganten filmen mot næringslivet og bedrifsmarkedet. Filmen er laget av Hyper og den kreative tanken denne gangen var «å hjelpe bedrifter å se mulighetene i den nye G-en.»

- Nå er tiden moden for å spørre hva 5G egentlig betyr for norsk næringsliv. Det er mer enn nok å snakke om, og i og med at 5G er nå og ikke bare inn i fremtiden, er det viktig å vise helt konkret, og på en relevant måte, hvordan 5G kan benyttes av de ulike bransjene, sier Kristin Selfors, kreatør og tekstforfatter på prosjektet.

Med 5G kommer høye hastigheter, dekning, kapasitet, sikkerhet og robusthet opp noe som ifølge Telenor vil gi nye muligheter for folk flest, næringsliv og offentlig sektor.

- 5G er i en innovasjonsfase der teknologiens nye muligheter utnyttes. Eksempelvis baner Helse Sør-Øst veien for andre helseforetak gjennom sin satsning på 5G, industriaktører effektiviserer driften ved å hjelp av 5G i tunge industriprosesser, Forsvaret gjør avanserte tester av sikkert lukket nett, og hytteeiere strømmer 4K TV med Trådløst Bredbånd. Bare for å nevne noe, sier Lise-Marie Vasbø, sjef for marked og digitalt salg i Telenor Bedrift.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Telenor og Hyper. 

- Reklame og innholdsmarkedsføring
Telenor har gjennom de siste årene jobbet med flere piloter innen ulike bransjer og skaffet seg erfaring og kompetanse for å bli enda bedre på å realisere mulighetene 5G gir. Strategisk rådgiver i Hyper, Johanna Nordberg Aas, sier man har forsøkt «å vekke ny nysgjerrighet» med filmen.

- Samtidig skal vi også bidra med solid kunnskap og forståelse. Dette gjør vi ikke kun med kreativ reklame og «push-markedsføring». Det gjør vi med kombinasjonen av reklame som tar plass og vekker nysgjerrighet, men vi må også ha med en solid pakke med innhold og artikler som styrker påstandene og bygger troverdighet til Telenor som markedsleder på 5G, sier hun.

Kampanjen er utarbeidet inhouse i Ahead i samarbeid med Telenor, og er et sant kjærlighetsbarn av Hyper og det det nye produksjonsselskapet POP Film.

- Dette har vært et veldig spennende prosjekt der vi har måttet finne frem både brede og smale pensler. Å balansere det tekniske med det menneskelige er en delikat balansekunst, og jeg synes vi har fått det veldig fint til med disse filmene, sier Elle-Beth Lønnestad, produsent i POP Film.

Teamet fra Hyper har, foruten Nordberg Aas og Selfors, bestått av prosjektleder Una Solbakken Grosch, innholdsrådgiver Anne Marte Smebye og designerne Tulasi Fichter og Jostein Henriksen.