Vår kommunikasjon er det nye navnet på byrået som tidligere har vært kjent som Kikkut.

- Kikkut var et reklamebyrå med en designavdeling. De siste årene har vi i langt større grad blitt et kreativt byrå hvor ansvar og oppgaver ikke kan fordeles på de gamle avdelingene. Alt vi lager nå er resultater av vår felles kreative innsats. Navnet Vår kommunikasjon forteller det bedre, fortsetter hun, sier daglig leder Ragnhild Melbye.

- Hva var gærent med navnet Kikkut?

- Det var ikke så mye gærent med Kikkut, men vi har som sagt endret litt måten vi jobber på og hva vi leverer. Vi hadde lyst på et nytt navn for å markere det.

- Har vært litt anonymt
Hennes ambisjon er at Vår kommunikasjon vil bli mer kjent enn det Kikkut har vært.

- Ja, Kikkut har vært et litt anonymt byrå som har eksistert veldig lenge. Vi tenker at det hadde vært fint å ta mer plass og bli mer synlige.

Ragnhild Melbye tok over som byråleder for et drøyt år siden. Før det jobbet hun i fem år som konsulent i byrået som fyller 20 år i år. Ingen av de originale jubulantene jobber i byrået i dag. Den siste gjenværende gründeren, Torbjørn Ellingsen, pensjonerte seg under koronapandemien.

- Vi er stolte over det vi har vært, samtidig som at det er på sin plass å tydeliggjøre hva vi er: Et integrert kreativt byrå med engasjerte fagfolk som setter samarbeid både oss imellom og med alle eksterne i høysetet. Godt samarbeid er det som gjør Vår kommunikasjon til noe mer enn summen av bidragene fra de involverte, sier Melbye.

- En årstid og en sinnstiltand
Det nye navnet spiller både på eierformen i byrået - alle ansatte får nemlig mulighet til å eie en andel - og på årstiden vi er inne i.

- Vår er en årstid og en sinnstilstand. Det er en sjanse til å se ting i et nytt lys og det gir overskudd til å skape endring. Det er jo det vi tilbyr våre oppdragsgivere, sier byrålederen.

- Med et navn som Vår kommunikasjon, posisjonerer dere dere for å bli kjøpt opp av Apriil?

- Det hadde vært en fiffg måte å posisjonere oss på, men det gjør vi ikke, ler Melbye.

Vår Kommunikasjon består av elleve ansatte og jobber med kunder som Kongsberggruppen, UNIL og Selvaag Bolig.