Budskapet i Ruters nye kampanje er at selskapet ikke eksisterer bare for å knytte steder sammen, men også mennesker.

- Kampanjen er bygget på en ganske innlysende innsikt. Storbyen vår er ikke stedene, områdene, distriktene eller grensene. Det er menneskene som bor her som gjør storbyen vår til det den er.- Uten oss, hadde ikke Ruter trengt å kjøre noe sted, sier Pål Høyer-Andreassen, kreatør i Anorak.

Kreatør-partner Magnus Høgberg Hansen peker på hvordan Ruter knytter innbyggerne sammen. 

- Vi ønsket å bygge en bro, eller trekke en linje, mellom holdeplassene man forbinder med Ruter, og at de holdeplassene representerer mennesker, for å vise hvordan Ruter knytter oss sammen og gjør møtene og relasjonene mellom oss mulig, sier han. 

Ruter og Anorak rullet ut kampanjen blant annet utendørs, på kino, digitalt og i sosiale kanaler denne uken.

- Vi håper og tror at vi med disse grepene får flere til å reise kollektivt med glede. Vi vet fra tidligere kampanjer at folk setter pris på å se et Ruter som korter ned avstandene mellom menneskene i storbyregionen. Vi er spente på respons og resultater, sier Yvonne Waage, fagleder merkevare og markedskommunikasjon i Ruter

Ruter tar for seg transport i Oslo og deler av Viken. Samarbeidet med Anorak startet høsten 2021.

Se den nye reklamefilmen fra Ruter her:


I tillegg til det kreative teamet, består Ruter-teamet i Anorak av rådgiver Kine Werenskiold, strategiske plannere Kaja Gilje Sekse og Simen Hanssen, prosjektleder Ellen Hilleren, designere Marte Langfjæran og Louise Marie Pedersen, motion-grafiker Nøkkvi Thorstensson, sosiale medier-rådgiver Thea Helgeland, innholdsprodusent Ingrid Godager og tekstforfatter Gaute Wetlesen Skåre.