Etter en åpen anbuds- og konkurranserunde er det nå klart at Pol fortsetter som Posten Norges reklamebyrå.

- Vi ser fram til et videre samarbeid med Pol. Konkurransen var hard, med gode leveranser fra flere av de beste byråene i Norge. Det var ingen selvfølge at Pol skulle få fornyet tillit, sier markedsdirektør Monica Solberg i Posten Norge.

Solberg forteller at Pol løste oppgavene på en «overbevisende og tillitsvekkende måte».

- De tilførte ny innsikt og strategiske betraktninger av høy relevans, og leverte et konkurransedyktig tilbud som totalt sett var beste løsning, sier Solberg.

Avtalen gjelder fra 16. juli og har varighet i to år med mulighet for totalt tre års forlengelse. Posten ønsker ikke gå ut med verdien på avtalen, ei heller hvilke andre byråer som deltok i konkurransen.

Prisbelønt samarbeidSamarbeidet mellom Pol og Posten har tidligere ført til stor suksess. Særlig historien om julenissen som falt for Harry ble viden kjent. Reklamefilmen spredte seg langt ut over landets grenser og ble blant annet belønnet med gull i Cannes Lions.  

- Blir det flere priser i det nye samarbeidet med Pol? 

- Det er alltid motiverende å bli belønnet med priser for godt arbeid, og det håper vi selvsagt å lykkes med fremover også. Det viktigste er imidlertid at de målene vi har med kommunikasjonen blir oppnådd. Heldigvis har vi til nå sett en klar sammenheng mellom prisbelønnet kommunikasjon og gode resultater – både rent taktisk og på merkevarenivå, sier Solberg.

Vil legge inn ressurserSolberg forteller at det blir få justeringer i den nye avtalen sammenlignet med den gamle. 

- Pol har knyttet til seg lokale innsiktsressurer med god kjennskap til det svenske og danske markedet. Det er viktig for oss og nytt i forhold til nåværende avtale, sier hun. Utover dette vil innholdet i avtalen være noenlunde likt som i den forrige. 

- Hvordan vil du si samarbeidet med Pol er? 

- Det har så langt vært et veldig godt samarbeid med flat struktur og god dialog. Det er lav terskel for å ta opp utfordringer og å diskutere oss frem til modige løsninger, sier Solberg. 

Gikk «all in»
Marius Eriksen
, rådgiver og kundeansvarlig i Pol, forteller at de la alt i potten for å beholde Posten på kundelisten.

- Vi har vært så privilegerte å få lov å være med på reisen Posten har hatt de siste fire årene, gjennom en pandemi og en takt innenfor innovasjon og tjenesteutvikling man ikke har sett før, sier Eriksen og fortsetter:

- Vi har skapt gode resultater sammen, men har aldri falt for fristelsen å leve på tidligere meritter. Det samme gjaldt for anbudet. Vi gikk all in, og er utrolig glad for at vi får fornyet tillit.

Pol-sjefen: - En kraftsamling
Therese Becke, daglig leder i Pol, forteller til Kampanje at hun er stolt og ydmyk over å ha fått fornyet tilliten hos Posten.

- Vi vet at konkurransen har vært kjempehard. Posten er en drømmekunde og en veldig attraktiv konto for mange der ute, så vi er både glade og ydmyke for å kunne fortsette samarbeidet, sier hun.

Hun roser hele byrået for jobben de har gjort for å sikre seg Posten, men gir særlig honnør til Posten-teamet.

- Jeg er veldig stolt over Posten-teamet som stiller så store krav til seg selv og som leverer så høy kvalitet hver eneste dag. De har lagt et solid fundament gjennom fire år, sier Becke.

- Men hva gjelder pitchen så er jeg utrolig stolt over hele Pol. Her har virkelig alle mobilisert og bidratt underveis, med alt fra å forstå utfordringene til å bringe inn nye tanker, utfordre hverandre, lese korrektur, bestille overtidsmat eller hva det skulle være. Det har vært en ordentlig kraftsamling, og et stort engasjement fra start til slutt, legger hun til.

- Skuldrene er ikke senket
- Hvor viktig er Posten som kunde for dere? 

- De er veldig viktige. Posten er en kunde som tror på kreativitet som virkemiddel for å nå forretningsresultatene, og som lar oss gjøre sterke kreative jobber som skaper effekt. De er fremfor alt veldig viktige for oss faglig sett, og selvsagt er de også betydelige i volum, sier Becke.

Becke forteller imidlertid at de ikke kommer til å hvile på laurbærene.

- Er skuldrene litt nede nå som Posten er sikret? 

- Skuldrene er nede fordi vi vet at vi får beholde dem, men de er ikke senket når det gjelder ambisjonsnivået. Vi fortsetter å gå inn i hver eneste presentasjon med høy puls. Vi stiller høye krav for hva vi vil levere. Men det er også det som gjør at det er gøy, sier hun.