Selv om det er krevende tider for elektronikkjedene går Komplett offensivt ut og slipper et helt nytt kommunikasjonskonsept og en av sine største kampanjer noensinne.

- Komplett var en av Norges første store e-tailere og har en historie tilbake til 1996. Siden den gang har vi hatt en jevn vekst i Norge, og nå er tiden moden for å ta et større jafs av dette markedet, sier Marianne Lånkan, markedsdirektør.

Nylig fikk Komplett inn den tidligere Orkla-toppen Jaan Ivar Semlitsch som ny sjef, men da han la frem tall for første kvartal viste omsetningen et sammenlignbart fall på 11 prosent, fratrukket nye selskaper som er kommet til i gruppen.  Komplett kan imidlertid smykke seg med å ha Norges mest fornøyde elektronikkunder, ifølge Norsk kundebarometer.

- I Komplett jobber vi kontinuerlig med å gjøre det lettere for kundene våre, blant annet gjennom lagerlogistikk og forsendelser. Dette har resultert i veldig mange fornøyde kunder, og vi ønsker nå å eie posisjonen som den sømløse leverandøren av elektronikk, sier Lånkan. 

Fikk nytt reklamebyrå
Det var i februar reklamebyrået WAL fikk inn Komplett som nye kunde. Nå er de premiereklare med den første store jobbe. Byråleder i WAL, Herman Mueller Stormyr, har vært rådgiver på kunden sammen med Christoffer Nergård, og sammen har de jobbet tett med et knippe mennesker i Komplett over flere måneder for å utvikle konseptet.

- Det å jobbe med markedsføring av en e-tailer handler mer om å jobbe inn mot kategoriene, finne gull i varer og kundereisen og utvikle deg, som reklamen, som blir sluttproduktet. Vi har derfor jobbet med å finne gode innganger for de ulike kategoriene, og selvfølgelig utvikle et tydelig kommunikativt rammeverk for både reklame og design som kjennes igjen på tvers av flater, inkludert Komplett sin egne butikk, sier Stormyr.

Les også: Komplett får nytt reklamebyrå: - Spente på hvor vi lander konseptmessig

De kreative lederne i WAL, Simen Frogner og Fredrik Bjørn, har vært kreativt team på jobben og for å komme opp i ideen begynte de å snoke i 13.000 kundeanmeldelser som lå ute på nett.

- Vi oppdaget at det ligger over 13.000 anmeldelser av Komplett på Prisjakt.no, hvor 98 prosent av disse er positive, noe som er vesentlig høyere enn konkurrentene. Det er et bevis på at Komplett oppleves sømløst, og dette ble også utgangspunktet for kommunikasjonen. I uttakene bruker vi ordrette anmeldelser, med alt de inneholder av skrivefeil og muntlighet, som også ender opp som ulike payoffs for merkevaren. Så nå har vi i teorien en bank med over 13.000 payoff’er med tilhørende uttak, og det blir stadig flere, forteller Bjørn.

Et utvalg av disse anmeldelsene har nå tatt form som filmer, printannonser, utendørsreklame og digitale uttak. Filmene er produsert av Bacon med Kasper Hagström på regi.

Her kan du se to av de nye reklamefilmene som WAL har laget for Komplett.