I 2018 stod reklamebyrået McCann i kulissene da Mills Kaviar lanserte slagordet «Alene om smaken» og en reklamefilm som tok seerne med til Lofoten på skreifiske.

Nå kommer oppfølgeren, men ettersom McCann har forlatt den norske byråbransjen, er det et nytt byrå som har fått oppdraget med å fortsette historien. Valget har falt på Brunch Oslo.

- Vi er veldig glade i filmen til Adam Billyeald, Jørgen Lauré og resten av McCann, og vi har hatt den låta på hjernen siden 2018. Så det har vært litt skummelt å skulle følge det opp. Heldigvis har vi hatt med Babusjka, Thomas Anker og Goran Obad på laget, og var trygge på at det skulle bli en respektfull oppfølger, sier Brunch-kreatørene Markus Ivan Johansson og Simen Braathen.

Den nye filmen fortsetter der den forrige slapp og gir oss et innblikk i hvordan skreirogna sorteres, legges på tønner for modning og til slutt røkes på bøkeflis før kaviaren inntar tuben.

Det er viktig for Mills å få vist frem hele prosessen, forteller Camilla Hegrestad, merkevaresjef i Mills.

- Mills Kaviar er et ekte, norsk naturprodukt. Jeg tror mange av de som elsker kaviaren vår, vil bli overrasket over hvor mye av prosessen som fortsatt skjer for hånd, og ikke minst hvor lang tid det tar å lage.

Den nye delen av filmen er filmet hos Brødrene Karlsen, på Husøy på Senja midt i skreisesongen.

- Brødrene Karlsen er et ekte kraftsenter i fiskerinæringen i nord og et av flere mottak som leverer skreirogn til Mills. Mange av oss som lever langt unna der maten vi spiser lages, tenker kanskje at all mat lages likt. Målet med denne filmen er å vise at god smak ikke kommer av seg selv. Det krever håndverk, erfaring og tid, for å gjøre ting skikkelig, sier Jenny Rut Sigurgeirsdottir, medie-, reklame- og kommunikasjonssjef i Mills.

I anledning lanseringen har Mills satt sammen den nye og gamle filmen til en 80 sekunder lang versjon som skal vises både på TV og kino.

- Responsen på «Alene om smaken» har vist at TV- og historiefortelling fortsatt er et viktig verktøy for å bygge merkevare. Vi er avhengig at kundene skjønner at Mills Kaviar ikke er hvilket som helst produkt, men noe som mange mennesker har lagt ned mye kjærlighet og ikke minst tid i. Den historien er ikke fortalt på seks sekunder, sier Silvija Langøen, fagsjef kommunikasjon, i Mills.

Her kan du se hele reklamefilmen på 80 sekunder. Den nye delen starter etter omtrent 35 sekunder: