Flytoget har vært gjennom et tøft halvår etter at Vy fikk hele avtalen om togtilbudet på Østlandet. Nå tyder mye på at flytogtilbudet avvikles i 2028, når Vy etter planen tar over strekningen.

Nå svarer Flytoget med en ny merkevarekampanje for å minne kundene på hvorfor de er her. Kampanjen markerer samtidig 25-årsjubileet til jernbaneselskapet.  

- Det har gått 25 år siden Oslo Lufthavn ble Norges hovedflyplass og Flytoget hadde sin første avgang. I løpet av disse årene har Flytoget blitt en av Norges best likte merkevarer, og hvert år velger nesten syv millioner kunder Flytoget til og fra Oslo Lufthavn, forteller leder for marked og merkevare i Flytoget, Lotte Mathilde Quèru

I neste uke lanserer Flytoget sin nye jubileumskampanje, der de forankrer Flytoget sin posisjon som «den enkleste og mest behagelige reisen til og fra Oslo lufthavn», og tar samtidig tilbake det gamle slagordet «Flyr lavt»

- «Flyr lavt» omfatter alt det magiske som Flytoget er. Det handler om en holdning og en kultur som har resultert i Flytoget slik vi kjenner det i dag, sier Quèru.

Da det ble besluttet å legge nye Oslo lufthavn til Gardermoen i 1998, var det under et premiss om at det viktigste transportmiddelet dit skulle være tog. Med reisetid på 19 minutter var den nye hovedflyplassen ikke lengre unna Oslo sentrum enn det Fornebu hadde vært.

- Fremdeles relevant
Markedssjefen i Flytoget forteller at målet med kampanjen er å forsterke følelsen av at «tar du Flytoget, er flyplassen mye nærmere enn du tror».

I den nye kampanjen som er laget i samarbeid med Try trekkes det linjer fra de første ambisjonene om hva Flytoget skulle være, og frem til hva selskapet er i dag og vil være i fremtiden, ifølge markedssjefen. 

- Da Try presenterte den nye profilkampanjen som minnet om hva Flytoget har levert i 25 år, elsket vi det umiddelbart. Og da vi så tilbake til oppstarten og så at budskapet om å fly lavt også ble brukt i 1998 skjønte vi at vi virkelig hadde truffet blink. Det er et kvalitetstegn at et budskap fremdeles føles relevant 25 år senere, understreker Quèru.

Les også: Try kaprer Flytoget fra Anorak

- Har gledet oss
I fjor brøt Flytoget reklame samarbeidet sitt med Anorak, og la reklamekontoen sin til Try. Den nye profilkampanjen «Flyr lavt» er dermed den første store kampanjen byrået gjør for Flytoget.

- Vi har gledet oss til å ta fatt på en av Norges sterkeste merkevarer og et 25-årsjubileum er et flott sted å begynne. Flytoget har helt siden starten hatt en aura av luftfart over seg, en følelse vi ville videreføre i denne kampanjen, sier kreatør-duoen som står bak kampanjen, Lars-Kristian Harveg og Jonas Kopstad Grønnern.

Markedssjef i Flytoget mener Try har klart å treffe «Flytoget-nerven» på første forsøk. 

- Noe som alltid er nervepirrende når man bytter byrå. De har vært flinke til å sette seg godt inn i selskapskulturen som er bærende i merkevaren vår. Vi er godt fornøyde med følelsen de har klart å få frem på skjermen. Og ikke minst, har de vært tålmodige med oss som er en kravstor gjeng, avslutter Quèru.

Merkevarefilmen er produsert av Fantefilm med Marius Holst på regi, og Hugo Føsker er produsent. 

Her kan du se filmen: