Konsulentselskapene NSB | Marketing Best Practice går i allianse med det internasjonale konsulentselskapet The Commercial Works (TCW). Sammen skal de to dele på «ressurser og samarbeide på kundeprosjekter, innsalg og produktutvikling.»

- Dette styrker vår posisjon som uavhengig rådgiver for selskaper som vil basere markedsføringen sin på vitenskapen om hvordan merkevarer vokser. Fram til nå har NSB fokusert på analyser og praktiske råd for å bygge mental og fysisk tilgjengelighet for kundene våre. Med TCWs lange erfaring med prising og styring av produktsortimenter får vi nå en mer komplett verktøykasse, sier Julius E. Støback.

Han startet opp konsulentselskapet, som tilbyr analyse, rådgivning og opplæring i markedsføring, sammen med Joakim Vars Nilsen og Alf Bendixen tilbake i 2020. Senere forsvant Bendixen og Støback og Vars Nilsen driver i dag på egenhånd.

Nå forener de krefter med The Commercial Works som tilbyr mye av det samme, men da i Storbritannia, Australia, New Zealand, Nederland, Sverige og Tsjekkia. En av partnerne i The Commercial Works, Wiemer Snijders og grunnlegger av TCW, Henry Coates, var begge i Oslo nylig for å besøke NSB og planlegge felles innsats.

- TCW bidro inn i et prosjekt for en fransk kunde av NSB tidligere i år, og vi forstod raskt at de har samme perspektiv som oss på hva som skal til for å skape lønnsom vekst. De er blant få der ute som ikke bare forstår prinsippene i faktabasert markedsføring, men også har erfaring med å sette dem ut i praksis. Det er en kompetanse som er sterkt etterspurt hos selskaper over hele verden, så vi ser fram til tettere samarbeid med NSB fremover, sier Wiemer Snijders.