Merkevaren og selskapet På(fyll), begynte som et pilotprosjekt tilbake i 2019 og er et samarbeid mellom Orkla, Æra og Bakken & Bæck. På(fyll) tilbyr forbrukere såpeprodukter som blir levert på døren i gjenbrukbare beholdere, for å redusere bruken av engangsplast.

I høst lanserte selskapet i Norge og etter en byråpitch ble det klart at valget falt på Anorak NoA. Byrået skal være en strategisk og kreativ samarbeidspartner og levere tjenester innen reklame og media. 

- I en tid der åtte avti ønsker å leve mer bærekraftig, men syv av ti føler at de ikke vet hvordan de skal gjøre det, ønsker vi å være en positiv løsning. Og det er kanskje ikke så rart når bærekraftskommunikasjon ofte spiller på frykt og skam, eller er dørgende kjedelig, sier markedssjef i På(fyll), Lene Ljødal, i en pressemelding.

- En krevende vekstreise
Ved hjelp av Anorak NoA er planen å rigge merkevaren for vekst i flere markeder.

- Anorak imponerte oss ved å tørre å gå utenfor de konvensjonelle rammene og bruke humor for å engasjere, inspirere og ikke minst motivere. Jeg gleder meg til vi sammen skal ta grep for å gjøre sirkulær økonomi mer tilgjengelig, forståelig og til og med morsomt for alle, sier Ljødal.

Gjennom tjenesten På(fyll), blir de gjenbrukbare beholderne både levert, hentet, rengjort, fylt på og levert på nytt. 

- Vi er klare for en spennende og krevende vekstreise med På(fyll). Her har vi en magisk tjeneste som hjelper deg å ta litt smartere valg, med bærekraft i kjernen. Så vet vi at dette er nytt og vi må både påvirke kjennskap, oppfatning og ikke minst atferd. Og da skal vi ta i bruk, og teste flere kreative virkemidler for å opplyse og skape mange nye På(fyll)-brukere, sier Tina Wesselsen, kundeansvarlig rådgiver i Anorak NoA.

Glimt i øyet
Resten av teamet som skal jobbe med å øke kjennskapen, gleder seg til å komme i gang og lover at de skal utfordre «den klassiske» bærekraftskommunikasjonen.

- Folk føler seg maktesløse og vet ikke hvordan de skal ta bærekraftige valg i hverdagen. Mye bærekraftskommunikasjon gjør at det føles enda mer komplekst, og det resulterer i dårlig samvittighet, sier Jens Bjørklund og Kasper Amundsen Tuvnes.

De skal «rulle inn» pekefingeren og snakke om bærekraft med humor og glimt i øyet.

- Kanskje pekefinger i bærekraftskommunikasjonen ikke nødvendigvis er så bærekraftig? Folk har jo lyst til å gjøre ting som er bra, men det er ikke alltid så lett å vite hvordan man skal gjøre det. Siden På(fyll) ikke bare er en god løsning for klimaet, men også en leverandør av bedre samvittighet, kan man gjøre verden litt mer levelig samtidig som man gjør noe av det kjedeligste som finnes.