I 2020 startet Telia byggingen av et splitter nytt 5G-nett til hele Norge. For å spre budskapet om at ni av ti nordmenn har tilgang til nettet, lanserte Telia kampanjen «Nå har vi 5G både i Huet og Ræva» tidligere i år.

Denne kampanjen tar utgangspunkt i at det nå er 5G-dekning på alle mulige steder i landet, også på steder med rare navn som nettop Huet og Ræva. Senere har kampanjen vært innom stedsnavn som Stranda, Sofaen, Hell, Svarte, Helvete og Balle.

Nylig slapp Telia en julefilm - noe de ikke pleier å gjøre.

- Vi har ikke for tradisjon å lage en julefilm, men det måtte da være mulig å lage noe fint nå som kan relatere seg til julestedsnavn, sier Camilla Forberg, merkevare,- og markedsdirektør i Telia, i en pressemelding.

Hun gir æren til Try som kom opp med en enkel og smart idé, som samtidig tilfører 5G-konseptet noe nytt. 

- Filmen tar utgangspunkt i en av de vakreste julesalmene vi har, «Deilig er jorden», sunget av Christel Alsos. Og det viste seg at det bodde flere vakre norske steder allerede i første vers. Selv om Jorden ikke er så deilig om dagen, er det fint å tenke på at dette opprinnelig er en fredssalme, med oppfordring om fred på jord, skrevet i Danmark i 1850.

Det er Try og deres kreative ledere og makkere Lars Joachim Grimstad og Egil Pay som står bak konseptet sammen med Telia.

Filmene er produsert av One Big Happy Family og regissert av Emil Trier.

- Vi har gitt Emil Trier og One Big Happy family frie tøyler langs veien. Vi har ikke vært med på opptak eller castet noen. Alle menneskene du ser er fra de stedene vi har vært. Vi har møtte fantastiske mennesker på veien på strålende spesielle steder, sier Forberg.