Petter Stordalen-byrået Smeh ble etablert i september i fjor og har allerede rukket å bli sju ansatte. Sist inn døren er kreatørteamet Hauk Brochmann (22) og Frederik Feiler (23), som gjorde rent bord under Gullkalven i fjor.

- Vi har som mål å ansette de aller flinkeste folka i alle stillinger, og vi er sikre på at vi har fått tak i sannsynligvis det beste unge teamet i Norge med Hauk og Frederik. De har imponert oss med strategisk forståelse og kreative ideer som går langt utover hva deres erfaring skulle tilsi, sier en imponert byråleder i Smeh, Aleksander Hetland, i en pressemelding.

- Riktig valg
Det nye kreatørteamet kommer fra Anorak og NoA-systemet, og i fjor høst fikk de muligheten til å jobbe i Åkestam Holst i Stockholm, &Co i København og Bob the Robot i Helsinki.

- Først og fremst vil vi gi en stor takk til Anorak og NoA som ga oss muligheten til å jobbe i noen av de beste byråene i verden. Det har gitt oss erfaringer og nye perspektiver som vi tar med oss videre til Smeh.

Les mer: Stine Sofies Stiftelse og nytt byrå vil få flere til å åpne øynene: - Viktig

Smeh har blant andre Henning Olsen, Sætre og Stine Sofies Stiftelse på kundelisten.

- Med disse to på laget forsterker vi kompetansen og ambisjonen vi har om å være byrået som skaper aller mest verdi for kundene sine gjennom kreativ kommunikasjon, sier Hetland.

Brochmann og Feiler har begge studert på Kristiania, tidligere kjent som Westerdals, og begynte i Smeh 1. januar.

- Smeh må jo være en av de mest spennende byråoppstartene på lenge – en reise vi ikke kunne gå glipp av. Vi forstod raskt at dette var en gjeng vi matchet godt med og vi er helt enige om hva som skal til for å lage god kommunikasjon, sier Brochmann og Feiler.

- Det er dessuten digg å komme til et sted der vi får ha stor involvering i både prosessen og utviklingen til byrået. Det krever jo mer av oss, men kjennes veldig bra. Etter å ha fått testet samarbeidet med resten av gjengen er vi sikre på at vi har tatt riktig valg, sier det nye kreatørteamet.

- De aller flinkeste folka i bransjen
Mandag denne uken skrev Kampanje om byråkonkurransen der Rema 1000s reklamekonto var i spill. Try klarte å beholde en av sine aller største kunder, men ble utfordret helt inn til målstreken av Hetland og Smeh.

Salgs- og markedsdirektør i Rema 1000 uttalte at både Try og Smeh utfordret dem på en god måte og de kunne jobbet godt med begge to, men at størrelsesforskjellen på de to byråene til slutt ble utslagsgivende.

- Vi ser at vi kan kjempe med de største byråene om de aller største og beste kundene. Det er også ambisjonen vår, uttalte Hetland.

Les også: Try møtte ny motstander i Rema 1000-finale: - En av Norges sterkeste merkevarer

Hetland legger til at det nye kreatørteamet på den korte tiden i byrået allerede har overbevist både kolleger og kunder.

- Vi vet det var flere byråer som hadde lyst til å ansette disse gutta, så at de velger Smeh forteller oss at vårt tankesett ikke bare er attraktivt for kunder, men også de aller flinkeste folka i bransjen, avslutter Smeh-sjefen.

Gullkalven-duo:

Fra venstre: Hauk Brochmann og Frederik Feiler er nytt kreatørteam i Smeh. Foto: Smeh