Når Extra lanserer en egen grillkampanje for første gang på flere år, er det naturligvis de spareglade naboene, tenkt ut av reklame- og mediebyrået WAL, som er grillmestere. Slagordet er fortsatt «Gjør det billig», men denne gangen er det utvalget, ikke pris, som opptar naboene mest.

Markedssjef Ingrid Sanfelt Hansen i Extra forteller at de nå for alvor vil ta opp kampen om grillkundene.

- Der vi tidligere har fokusert på sommeren i sin helhet, gjør vi nå et skifte der vi konsentrerer all kommunikasjon i sommer til å handle om grill. Kundene våre skal virkelig merke at vi tar grill på alvor, både i betalt media og i butikk, sier hun.

Rådgiver i WAL, Christoffer Nergård, forteller at grillsesongen skiller seg ut fra andre sesonger i dagligvaremarkedet.

- Der pris og beliggenhet er de viktigste driverne for valg av dagligvarebutikk, så er grillsesongen litt annerledes. I Norge er er nemlig utvalg den viktigste driveren når det kommer til grill. Vi går derfor mer produktorientert til verks enn noensinne med å rett og slett ramse opp Extra sitt største grillutvalg noensinne. Samtidig konkurrerer Extra i lavprissegmentet og skal være billigst på grillmat, så priskommunikasjonen er naturligvis en viktig del av grillkampanjen, sier Nergård.

Les også: - Hegnar er åpenbart ikke blant nordmenn som sitter og snur på krona

Fredrik Bjørn og Simen Frogner er kreativt team på kampanjen.

- Da vi mottok grillsortimentet til Extra tok det sin tid å lese gjennom hele lista. Da vi nesten var ferdig med lista var det plutselig presentasjon, så da bare fortsatte vi å ramse opp produkter og det ble kjernen i kampanjen, sier Bjørn.

I år har Extra også inngått et samarbeid med restaurantene Render Burger, Hot Temper og Revierhavnen Kro, som har blitt utfordret på å utvikle oppskrifter med grillproduktene fra Extra. Resultatene vises frem i inspirasjonshefte i butikk og i Extras sosiale medier-kanaler.

Årets reklamefilm er produsert av Einar Film med Torstein Bjørklund på regi.