I 2015 sa Sigurd J. Vik opp jobben i Red Gruppen, der han var partner og digital forretningsutvikler, for å satse på startups i eget selskap.

Les mer: Tidligere Red-partner vil gi pangstart til startups

Nå har han stablet markedsføringsselskapet Coupler på beina, som skal ta i bruk robotteknologi og kunstig intelligens for å gi startupene den nevnte pangstarten. Deres teori er at tradisjonell markedsføring er avleggs dersom du selger en tjeneste.

- Du kunne sagt at vi er de første reklamebyrået i Norge som ikke skal distribuere kundenes kommunikasjon gjennom reklame. Istedenfor skal vi hjelpe norske selskaper ut i verden med de samme mekanismene som brakte globale selskaper hit, sier daglig leder og grunnlegger av Coupler, Sigurd J. Vik.

Nå har han fått det norske selskapet Carepacks på kundelisten. Deres forretningsidé er å levere sunnere mellommåltider til privatpersoner og firmakunder. Coupler skal først lage en enkel chatrobot-prototype for å teste hvordan den best kan tilpasses Carepacks' brukere, før mer avanserte versjoner lanseres i 2018. Da skal Carepacks satse utenfor Norge. Prosjektet støttes også av Innovasjon Norge.

- Vi ønsker å nå vårt marked og vokse raskest mulig. Da er det helt naturlig å benytte seg av de vekstmulighetene som ligger i å automatisere kundekommunikasjonen gjennom vår egen chatrobot fra Coupler, sier Stig Ola Johansen, sjef for produktutvikling i Carepacks.

- Det handler om å identifisere brukerne, sier Sigurd J. Vik.

- Fra vi finner dem til de er faste brukere av tjenesten vi distribuerer. Coupler skal lage nyttige tillegg til dem, inne i selve tjenestene, for eksempel opplærings- eller ambassadørprogram. Ikke minst fordi de første brukerne av en innovasjon må føle at den er så nyttig at de ville anbefalt den videre. All vekst av nye nettjenester skjer viralt, ikke gjennom annonser, spår han.

Coupler er eid av investeringsselskapet Newmark Capital og gründerne Sigurd J. Vik og Sigurd M. Gran.