Denne høsten åpner Rebel U2, et nytt kompetansehus i Oslo sentrum. 1500 teknologiinteresserte mennesker skal samles under samme tak, i det som skal bli en internasjonalt ledende kompetanse-hub for software- og teknologibransjen.

Nå inngår Rebel U2 en avtale med det norske byrået Springboard Martech, for å bygge et miljø rundt martech i hovedstaden. Ole Martin N. Evensmo, grunnlegger av og daglig leder i Springboard, forteller at de fleste norske martech-selskaper er lokalisert i Oslo.

- Mange av dem er i vekst og har behov for fleksible kontorløsninger, men ønsker også å møte likesinnede for å lære mer og knytte nettverk. Samtidig ser mange tilsvarende selskaper i våre naboland på Norge som et interessant marked og vil trolig la seg friste av et velutviklet martech-miljø i hovedstaden, sier han til Kampanje.

Som en del av samarbeidet vil Springboard og deres partnere arrangere fagmøter, seminarer og konferanser i det 17 etasjer høye huset.

- Vi ønsker å bygge et nordisk martech-communicty og har i lang tid ønsket å etablere en fysisk møteplass i Oslo. Rebel U2 har vært et klart førstevalg da de har en så tydelig posisjon innen teknologi og software-utvikling, samtidig som de fysiske lokalene passer oss og våre partnere perfekt, sier Evensmo.

- Som gründer av et lite selskap er det veldig moro at en så stor aktør som Rebel U2 har tatt så godt imot oss og vårt initiativ, fortsetter han.

Ser bare muligheter
Evensmo forteller at Springboard har spesialisert seg på martech, mens Rebel går mye bredere innen teknologi og IT. Derfor tror han selskapene kan lære mye av hverandre. På spørsmål om hva han tenker om konkurransen selskapene imellom svarer han:

- Jeg har i flere år drømt om å skape en martech-hub i Oslo, men det er veldig tungt å gjøre dette på egenhånd. Sammen med Rebel U2 og deres partnere i ryggen kommer vi mye raskere i gang.

- Jeg ser bare muligheter og ingen utfordringer i dette, legger han til.

Videre forteller han at pandemien har endret markedet for kontorutleie i alle bransjer.

- Men steder som Rebel U2 har en annen tilnærming til markedet og bør stå godt rustet med sine fleksible løsninger, mener Evensmo.

- Mulighetene er uendelige
I tillegg til Springboard flytter også Brandmaster, samt konsernledelsen i morselskapet PapirFly Group inn hos Rebel U2. Group CEO i PapirFly Group, Karl Fredrik Lund, tror det å være en del av et større teknologihus og andre martech-selskaper er noe som vil gi alle deres ansatte nye impulser.

- Mulighetene er uendelige når man blir en del av et fellesskap der fagpersoner kan møtes og utveksle erfaringer og kunnskap på tvers av selskaper, sier han.

Rebel U2 ledes av tidligere Google-topp Peter Jetzel, som ser frem til å få samlet landets fremste martech-selskaper under ett tak.

- Vi er veldig glade for å få sleskaper som Springboard Martech og Brandmaster med på laget. De er, i likhet med oss, svært opptatt av teknologi, kunnskapsdeling og samhandling for å skape vekst, sier Jetzel.

Andre selskaper som allerede har bekreftet at de flytter inn er Adline, Vibbio, Shortcut, Link Mobility, Appfarm og Zington.