Microsoft kunngjør i dag at Kristine Dahl Steidel blir ny administrerende direktør for Microsoft Norge fra 1. november. Hun overtar etter Kimberly Mathisen som forlater selskapet i november etter å ha vært en del av IT-giganten de siste fem årene.

- Jeg vil benytte anledningen til å takke Kimberly for hennes dedikerte lederskap i Microsoft Norge de siste fem årene. Suksessene til våre kunder og partnere, inkludert oppbyggingen av en datasenterregion i Norge, forretningsvekst og markedsposisjonen Microsoft Norge har levert under hennes ledelse er svært sterke, sier Cindy Rose, toppsjef i Microsoft Western Europe.

Kimberly Mathisen gir seg som sjef for Microsoft Norge for å bli ny administrerende direktør i stiftelsen C4IR Ocean, et samarbeid mellom blant annet Aker-systemet og Verdens økonomiske forum, skriver E24. 

Den nye sjefen Dahl Steidel kommer fra et selskap som heter VMware hvor hun har vært de siste 16 årene og hvor hun har hatt flere ledende stillinger og hun har tidligere jobbet for kjente teknologiselskaper som Cinet, Merkantildata (ATEA) og WM-data i Norge. 

- Kristine vil bli en fantastisk leder for Microsoft Norge. Hun vil hjelpe teamene sine med å drive ikke bare egen transformasjon, men også hjelpe våre kunder og partnere til å akselerere veksten i fellesskap, fortsetter Rose. 

Kristine Dahl Steidel sier i en melding at hun er både «ydmyk og spent på å skulle bli en del av Microsoft Norge.»

- Jeg har alltid beundret Microsofts evne til innovasjon og forandring. Transformasjonen Microsoft har vært gjennom er intet mindre enn imponerende, og selskapet har evnet å ta med kundene og partnerne på reisen. Digitalisering har over mange tiår vært en driver for forretningsutvikling, men er nå blitt et nødvendig fundament for endring i alle organisasjoner. Pandemien har bidratt til en teknologisk utvikling og en endringstakt vi aldri har sett maken til, og den endringen som nå har skjedd gir oss helt nye muligheter for vekst og innovasjon, sier Kristine Dahl Steidel.