GroupM satser tungt på Googles økosystem med lanseringen av Acceleration som et eget byrå i Norden. Gjennom dette byrået skal de hjelpe kunder med å optimalisere bruken av Googles annonsekanaler, og de vil også være Googles største Premier Partner.

- Ved å styrke vår ekspertise innenfor markedsføringsteknologi, data first-strategier og komplekse analyser er vi sikre på å kunne støtte våre kunder med vekst også i årene som kommer. Det er stadig flere som ønsker å sitte tett på egen data, og selv eie teknologien de bruker til å investere i media. Acceleration vil hjelpe oss å være gode rådgivere for våre kunder i denne utviklingen, sier Britt Skjeppestad, administrerende direktør i Mediacom.

I Norge teller det nye byrået foreløpig syv stykker. Kim Næss, som har tittelen Marketing Science Director, er midlertidig leder. Han kom til GroupM tidligere i år og har 20 års erfaring som konsulent, arkitekt og leder fra selskaper som CGI, Steria, Oracle og Hitchi.

- Markedet rundt Googles annonse- og analyse plattform er stort og vokser med omtrent 70 prosent i året. Vår ambisjon er å være ledende rådgivere på Googles plattform i Norden, sier Næss.

Danske Marianne Hjaltelin, nåværende nordisk direktør i Accenture Interactive, skal lede Acceleration i Norden fra desember 2021.