I Bergen og Oslo bygger Sopra Steria nå opp en større satsning innen datadreven markedsføring og kommunikasjon. I Oslo er det nyansatte Erik Eskedal som skal bygge opp og lede satsningen. 

- Vi svært fornøyde med å få Erik Eskedal med på laget. Hans lange erfaring fra digital markedsføring, teknologi og CRM gjør ham til en perfekt kandidat til denne jobben. I tillegg er han engasjert og har et stort ønske om å få til nyvinnende prosjekter hos våre kunder, sier Lise Jæger, som har det overordnede ansvaret for satsningen i Norge.

Erik Eskedal har nesten 20 års erfaring fra ulike roller innen markedsføring, kommunikasjon, strategi og markedsteknologi. Karrieren startet han som markedsfører i Business Intelligence selskapet Component Software. Nå mener Eskedal at han har kommet hjem igjen.

- Jeg startet karrieren min med å forsøke å få ut budskapet om smart bruk av data i forretningen og få plassert IT-sjefen inn som en del av forretningsledelsen. Nå nesten 20 år etter skal jeg få jobbe i krysningspunktet mellom IT og markedsføring med 2.000 kollegaer som er eksperter på løsninger som skaper og forvalter bedrifters viktigste ressurser, nemlig dataene. Dette blir nesten litt som å komme hjem igjen, sier Eskedal.

Tidligere har Erik Eskedal jobbet i mediebyrået IUM og Iteo som tidligere i år vant «Årets Content- og performance»-byrå på Kampanjes Byråprofil. Nå gleder han seg til å kunne hjelpe Sopra Sterias kunder.  Nå gleder Eskedal å lede og bygge opp satsningen i Oslo, hvor de allerede har fått med seg 20 medarbeidere på laget.

- Jeg gleder meg veldig til å bli enda bedre kjent med Sopra Steria og bygge på den kompetansen innen datadrevet markedsføring som allerede finnes i Bergen for å skape et sterkt team i Oslo. Det blir litt som å være grunder, bare med et stort kompetanseselskap i ryggen, sier Eskedal.

Lise Jæger forklarer nærmere hva satsningen i Sopra Steria skal tuftes på.

- Vi jobber med digitalisering av kundereisen i et helhetlig perspektiv, på tvers av hele virksomheten hos våre kunder. Vi ønsker å hjelpe våre kunder å bryte ned siloer og sørge for at data og innsikt fra resten av bedriften komme bedre til nytte. Mange selskaper sitter på mye ulike data som aldri er mulig å tilgjengeliggjøre i markedsføring og kommunikasjon, sier Jæger.