Pearl Group kjøper alle aksjene i Convert og oppretter Pearl Convert, et nytt e-handelshus med ambisjon om å være markedsledende på kundereise og teknologi. Samtidig vil ledende ansatte i Convert gå inn på eiersiden i Pearl Group.

- Convert er et selskap som har bevist mye, hvor de har vokst frem som en ledende aktør innen e-handel i Norge, og levert en rekke e-handelsløsninger til anerkjente selskaper som Bohus, Eplehuset og Bjørklund. Men det mest vesentlige for oss i Pearl er at vi møtte en kompetanse og kultur som traff oss umiddelbart. Fokuset på hvordan vi kan skape verdi for kundene, og en sterk kultur for nyskaping og utvikling var en viktig årsak til at vi fant hverandre, sier Geir Thoresen, konsernsjef i Pearl Group, i en pressemelding.

Pearl Group vil etter oppkjøpet totalt ha 330 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Latvia, Polen, Ukraina og Singapore. 110 av dem skal jobbe i nye Pearl Convert med base i Oslo, Riga og Gdansk.

Satsingen blir en konkurrent til det som tidligere het Try Pearl, men som har fått navnet Try Dig etter at Pearl Group solgte seg ut av satsingen med Norges største reklamekonsern.

Les mer: Try skiller lag med Pearl Group og overtar alle aksjene i Try Pearl

Convert Group ble etablert i 2015 og hadde en omsetning på 53,6 millioner kroner i 2021. Markus Sæther, Ole Heintz, Ingar Melby, Claus Sørensen og Stian Laursen eier alle 20 prosent hver av selskapet som de selger til Pearl Group.

– Jeg kan ikke tenke meg en bedre partner for Convert enn Pearl Group. Sammen vil vi tilby våre kunder unike løsninger og konkurransedyktige vilkår fra et fagmiljø som står sterkere enn noensinne. Våre ansatte vil få nye utviklingsmuligheter og nye spennende utfordringer, sier Torkel Johannessen, administrerende direktør i Convert. 

Pearl Group hadde en omsetning på 484 millioner kroner i 2021 og målet er å tredoble denne innen 2026.

Pearl Convert vil være en viktig del av denne utviklingen sier Geir Thoresen.