- Kundene våre bor over hele landet, og ikke alle har mulighet til å ta turen innom Nasjonalmuseet i Oslo. Derfor gjør vi det nå mulig å få et innblikk i museet gjennom Telenor T-We-tjenesten, sier Camilla Amundsen, leder for TV i Telenor.

Lørdag forrige helg åpnet det nye Nasjonalmuseet dørene og i forbindelse med åpningen har museet laget mini-serien «Min Samling» hvor blant andre Kari Bremnes, Jenny Skavlan og Salum Kashafali forteller om sine favorittverk fra samlingen.

I tillegg laget museet og produksjonsselskapet Hacienda Film «Kunsten å flytte», samt har den populære tegneren Øistein Kristiansen laget en serie med «Øisteins blyant» som skal inspirere barn. Til høsten vil disse seriene, samt store verk fra museets-samling bli tilgjengelig på YouTube og gjennom Telenors TV-tilbud T-We.

- Vår jobb er å gjøre kunsten tilgjengelig for alle og hver enkelt, og reflektere samfunnet og tiden vi lever i. Nasjonalmuseet skal være hele landets museum, og gjennom samarbeidet med Telenor T-We gjør vi det enda enklere for flere å få et innblikk i hele Norges kunstsamling, sier Tord Krogtoft, markedsdirektør Nasjonalmuseet.

- På denne måten kan alle få muligheten til å pryde hjemmet sitt med norsk kunsthistorie. Det blir spennende å se hvordan det blir tatt imot, fortsetter Krogtoft.

Verkene man kan velge mellom er blant annet Tidemand og Gudes «Brudeferd i Hardanger», Claude Monets «Kolsåstoppen» og Harald Sohlbergs «Vinternatt i Rondane». 

- Telenor har i en årrekke støttet norske kunstnere og spredt kunst og kultur, blant annet gjennom Telenors Kulturpris og Telenors julekonserter over hele landet. Nasjonalmuseet og Telenor forvalter begge norske fellesinteresser, og vi glade for at vi med vår brede dekning kan bistå Nasjonalmuseet i arbeidet med å gjøre kunsten tilgjengelig for flere, sier Amundsen.

OMD står bak
Det er mediebyrået OMD og kommunikasjonsbyrået Trigger som står bak idéen. Kundeansvarlig i OMD, Gino Ismail, mener det nye Nasjonalmuseet er «en drøm av et museum» som det er viktig at folk får en bit av.

- Nasjonalmuseet eies av hele Norges befolkning, og det er virkelig ditt og mitt museum. Etter å ha blitt kjent med Nasjonalmuseet, var det tydelig at deres misjon om å tilgjengeliggjøre kunsten for alle virkelig er genuin. Det nye Nasjonalmuseet er en drøm av et museum, men for alle som ikke har anledning til å ta turen, så flytter vi deler av kunstsamlingen hjem i stuene til folk, sier Ismail og fortsetter:

- I tillegg til at seriene som er produsert av Nasjonalmuseet gis bred distribusjon gjennom eksklusiv strømming gjennom TelenorT-We, muliggjør samarbeidet at Telenor T-We sine kunder kan forvandle TV-skjermen til en ramme for kunst for anledninger hvor TV-en ellers ikke ville vært i bruk. Jeg gleder meg i alle fall til å invitere til middagsselskap hvor stemningen løftes med kunsten som vil bli tilgjengeliggjort gjennom samarbeidet, avslutter han.