Investeringsselskapet Qntm gjør en ny investering når de kjøper seg inn i det danske annonseteknologiselskapet Adnami.

- Dette selskapet er et av de raskest voksende annonseteknologi-selskapene som tilbyr teknologi for å produsere high impact reklame i aviser og tidsskrifter.  De har nå stort gjennomslag internasjonalt og bidrar til mer effektiv måte å produsere effektiv reklame for mediebyråene og derved større tilfang av reklame for publisister, sier administrerende direktør i Qntm, Eivind Roald, til Kampanje.

I en melding heter det at Adnami forsøker å forbedre effektiviteten av digital annonsering og jobber med å møte utfordringer knyttet til annonsemarkedet både hva målretting og sporing.

- Vi er glade for å ha funnet bransjefokuserte investorer som forstår utfordringene og endringene som markedet gjennomgår. Med Qntm har vi sammen med oss ​​en utrolig sterk partner når det gjelder å strukturere og skalere teknologibedrifter internasjonalt, sier Adnami-sjefen Simon Kvist Gaulshøi i en melding.

Det var I 2020 at Roald fikk jobben med å bygge opp Qntm gjennom oppkjøp. Lommeboken ble godt fylt opp av eieren Altor som er et nordisk risikokapitalfond og selskapet har nå lagt under seg fem selskaper hvorav to er såkalte annonseteknologiplattformer. I tillegg til Adnami har Roald også gjort et oppkjøp av SeenThis.  

Roald sier videre at den estimerte inntekten for alle selskapene til sammen for 2022 vil nærme seg 600 millioner kroner med en vekst år for år på rundt 50 prosent.

- Vi er virkelig glade for å bli med Adnami på et så spennende øyeblikk i vekstreisen og vi er enormt imponert over resultatene Adnami og teamet deres har levert så langt. Vi tror at den teknologifokuserte tilnærmingen gjør at selskapet har et ekstremt attraktivt tilbud for publisister, byråer og annonsører over hele verden, sier Roald.

Les også: Qntm satser på strømming av reklame – kjøper seg inn i SeenThis