Teknologigiganten Meta, som blant annet eier Facebook, planlegger å permittere tusenvis av ansatte denne uken, melder flere amerikanske medier. Ifølge The Wall Street Journal , som siterer anonyme kilder tett på prosessen, kommer nedbemanningen til å påvirke «mange tusen» Meta-ansatte, og en kunngjøring er ventet allerede onsdag.

Etter fremleggingen av Metas skuffende resultat for tredje kvartal i år, sa administrerende direktør Mark Zuckerberg at selskapets stab ikke vil øke innen utgangen av 2023, men snarere synke noe. Teknologigiganten hadde i utgangen av september 87.000 ansatte.

Les også: Hundrevis av milliarder fordufter - Meta-aksjen raser på Wall Street

Den planlagte nedbemanningen fra Meta følger en trend blant de store teknologiselskapene i USA, som de siste ukene har varslet kutt i arbeidsstyrken og stans i ansettelser som følge av økonomisk motvind i bransjen.

Twitter, nylig kjøpt opp av Elon Musk, sparket brått rundt halvparten av sine 7.500 ansatte forrige uke.

Les også: IT-gründer tror ikke på Facebooks Metaverse: - De må investere vanvittig med penger i teknologi som ikke finnes