Etter å ha tråkket på gassen i lang tid og bygd opp en omsetning på nærmere 1,5 milliard kroner, er det nå fullt væromslag for det norske oppstartsselskapet Easee.

- Dette er en veldig alvorlig situasjon. Det er det ingen tvil om, sier gründer Jonas Helmikstøl til Dagens Næringsliv.

Easee ble nylig hovedsponsor av det første helelektriske bilprogrammet «Fifth Gear Recharged» i 2023 og har siden oppstarten i 2018 innstallert en halv million ladere og har hatt som mål å være det største grønne teknologiselskapet i verden innen 2031. Men nå trenger selskapet å hente inn penger. Mye penger.

- Vi må hente penger og vi må hente penger kjapt. Mellolm en halv og én milliard kroner, sier han.

Ladeleverandøren opererer i dag i åtte land og selger elbilladere til 23 land, men det er problemer i Sverige, som nylig landet nylig en større reklameavtale med svenske Forsman & Bodenfors, som rammer det norske oppstartsselskapet knallhardt. 

Les også: Norsk teknologiselskap får svensk reklamehjelp i global utrulling

Tirsdag besluttet Svenske Elsäkerhetsverket et salgsforbud at Easee-ladere med umiddelbar virkning. Dagen etterpå besluttet det norske strømselskapet Tibber å sette salget av ladebokser fra Easee på pause.

Selskapet varsler også at de må permittere ansatte i hundretalls. I Norge har selskapet 350 ansatte og mange av disse må nå permitteres.