Møller Mobility Group (MMG) har inngått et strategisk partnerskap med det danske adtech-selskapet Adform. Det skriver selskapet i en pressemelding mandag. Avtalen omfatter både Norges største bilforhandlerkjede Møller Bil, samt Harald A. Møller, som er importør av Volkswagen, Audi, Škoda, Seat og Cupra.

Adform leverer annonseteknologi, og Møller Gruppens mål med avtalen skal være å bli mer datadrevne og mindre avhengige av enkelt-teknologiplattformer.

- Innovasjon er en avgjørende faktor for å ligge i forkant. For at Møller Bil skal fortsette sin vekstagenda og ligge i forkant av markedet som Norges største bilforhandlerkjede, er det viktig at alle deler av virksomheten er satt opp smart. Samarbeidet vårt med Adform gjør det mulig for oss å ta mer eierskap til egne markedsføringsdata, bli mer presise og datadrevne hva gjelder medieplanlegging og -kjøp, sier Malin Valdal Corneliussen, markedsdirektør i Møller Bil.

Møller-gruppen valgte i fjor PHD som sitt nye mediebyrå. Dette samarbeidet fortsetter, selv om Møller-gruppen nå tar styringen på egen annonseteknologi.

- Med det strategiske partnerskapet med Adform, er vi trygge på at vi og våre byråpartnere samarbeider med en pålitelig og kompetent annonseteknologi-partner, og at dataen er i trygge hender. Samtidig kan vi dra nytte av den nyeste teknologien for å målrette annonsene våre mer effektivt og øke avkastningen på investeringene våre, også drevet av det gode samarbeidet vi har med våre partnere på mediebyråsiden, sier Kim Motrøen, direktør for kunde og marked i Harald A. Møller.

Les mer: Møller dropper Dentsu etter snaue tre år: - Vi er trygge på at vi har funnet riktig partner

Daglig leder i Adform Norway, Jan Berthrand Danielsen, forteller at de opplever at stadig flere ønsker å flytte større deler av annonsebusjettene sine over fra amerikanske teknologiplattformer til norske mediehus.

- Åpenhet og transparens er to årsaker til flyttingen, men mer eierskap til egne data, samt et ønske om å være trygg på at personvernet og datasikkerheten ivaretas i henhold til norske og europeiske lover og reguleringer. Vi er glade for å kunne hjelpe MMG med å hente ut mer av det potensialet som ligger i vår annonseteknologi, sier han.