- Vi opplever stor pågang fra kunder som har spørsmål om hva de skal gjøre nå, sier Martin Jensen, teknologidirektør i Try Dig i en pressemelding.

Han er en del av Try-husets nye AI-team.

- Endringene som følge av AI kommer til å bli dramatisk for mange. Det viktigste nå er at alle bør starte med å gi opplæring til de ansatte i praktisk bruk av AI. Det vet vi fordi vi har gjort det selv. Neste steg handler om å lære å utnytte AI-teknologi på en effektiv, innovativ og sikker måte. Dette vil ikke bare kunne gi dem en fordel i markedet, men vil også være forretningskritisk i løpet av kort tid, sier Jensen.

AI-teamet Try har satt sammen består av teknologer, rådgivere og designere og skal hjelpe bedriftene med å lage prototyper, drive opplæring, utarbeide strategier og bistå med innføring av AI i virksomheten. Målet er å gi kunder en konkurransefordel når de møter den nye AI-hverdagen, skriver Try i en pressemelding.

- Bedrifter som tar i bruk AI-teknologi vil kunne øke produktiviteten og effektivisere arbeidsprosesser, samtidig som de vil kunne utvikle nye tjenester og produkter basert på dataanalyse og maskinlæring, sier Stine Sesseng, leder for rådgivning i Try Råd.

- Vårt AI-team vil være et kompetansesenter og en partner i denne utviklingen, og vil kunne gi råd og veiledning på veien mot å fornye seg i takt med en ekstremt hurtig utvikling, legger Sesseng til.

Parner og styreleder i Try Råd, Sigurd Grytten, har også blitt en del av det nye AI-teamet. Han mener er hovedutfordringen med å få AI inn i en bedrift på en effektiv måte.

- Det holder ikke med en erkjennelse av at AI er viktig og utvikle en strategi for AI, det kan de fleste gjøre. Den virkelige utfordringen er å ha et helt konkret bilde av hvordan AI skal integreres i virksomheten, sier Grytten.