Torsdag kveld fikk NRK og Anti en Yellow Pencil i designkonkurransen D&AD for det strategiske designarbeidet til statskanalen. Det tilsvarer gull i denne konkurransen. Prisene ble delt ut i London torsdag kveld.

- Et slikt resultat får man bare gjennom tett og godt samarbeid, og et metodisk strategisk designarbeid, sier Cecilie Lyng, profilsjef i NRK.

Hun forteller at det er en stor ære for NRK og Anti å bli hedret på dette nivået.

- Denne designjobben har en strategisk tilnærming som er unik i norsk sammenheng, og utførelsen er til fingerspissene godt gjennomført i hver detalj. Vi er utrolig stolte av samarbeidet vi har med Anti, og som vi også kommer til å fortsatt ha i årene som kommer, sier hun.

- Betyr enormt mye
Anti fikk også sølv i konkurransen for arbeidet med ny visuell identitet for Forskningsrådet. Det vanket også sølv på Nord DDB, Try Design og Bergen Assembly.

- Det å vinne en Yellow Pencil for dette arbeidet etter fire års arbeide betyr enormt mye for oss. Det er få, kanskje ingen, identitet jobber som er mer komplekse enn for selveste NRK, sier Mats Ottdal, kreativ leder i Anti.

Gull i New York
Tidligere denne uken kunne søsterbyrået Anti Hamar også innkassere gull i ADC-konkurransen i New York. Det gjorde de for arbeidet med den visuelle identiteten til møbelprodusenten Nesje.

- Identiteten bygger på hvordan Nesje som en tradisjonsrik familiebedrift og møbelprodusent har overlevd i mer enn 100 år. For å vise hvordan man får til dette har vi tatt utgangspunkt i en sammenføyningsteknikk som er en håndtverksteknikk som benyttes når tremøbler skal settes sammen. Teknikken gjør at møblene blir solide og tåler belastning samtidig som det estetiske er ivaretatt, sier designer Vivi-Ann Slåttsveen.

Hun måtte bli hjemme da resten av teamet mottok prisen i New York fordi hun hadde født to dager før.

- Det må være godkjent fravær, sier kreativ leder Kjetil Wold.

Arbeidet ble også belønnet med to Merit i The One Show.
På plass:

Sindre Risheim, senior designer, Magnus Vanem, cinematograf, Ellen Østmoen, prosjektleder, og kreativ leder Kjetil Wold var på plass i New York for å ta imot hederen.