Animasjonsstudiet Try Motion og deres regissør og designer, Rebecka Taule, ble sammen med animatør Henrik Reistad og produsent Johanne Lund håndplukket til å bidra til flere scener i den nye amerikanske dokumentaren «A Trip to Infinity» på Netflix. 

Nå har arbeidet resultert i en Emmy-pris i kategorien «Outstanding Graphic Design and Art Direction» i den 44. årlige Emmy-utdelingen for nyhetsprogrammer og dokumentarer.

- Det er utrolig kjekt, og nesten surrealistisk, å få en slik anerkjennelse. En Emmy henger virkelig høyt, sier Rebecka Taule til Kampanje.

«A Trip to Infinity» er en samproduksjon mellom Room608 i New York og MakeMake i Los Angeles for Netflix. De inviterte motion designere og animatører fra hele verden til å bidra på filmen, og for å gjøre et abstrakt konsept mer håndgripelig.

- Det er viktig å få frem at vi deler æren sammen med en stor gjeng av dyktige motion studioer, animatører og regissører som bidro til filmen. Hver bidragsyter fikk gjøre en eller flere sekvenser hver. Vi i Try Motion var så heldige å få bidra med hele tre sekvenser, i tillegg til deler av rulleteksten, sier Taule.

Les mer: Try Motion visualiserer «det uendelige» i ny amerikansk Netflix-dokumentar

Hun forteller at de fikk stor frihet til å løse oppgaven slik de selv ønsket. Samtidig måtte de være tro mot matematikken som ligger bak.

- Løsningen ble derfor et mest mulig abstrakt uttrykk. Det var en veldig lærerik og interessant prosess, å rett og slett klare å visualisere noe som egentlig ikke kan visualiseres. 

Arbeidet har tidligere vunnet Visueltprisen her hjemme.