Etter først å ha truet med å kutte nyhetslenkene fra sine søketjenester, har Google nå blitt enige med den kanadiske regjeringen om en avtale der søkegiganten forplikter seg til å betale 100 millioner kanadiske dollar eller nesten 800 millioner kroner til medieselskapene.

Avtalen er ment å støtte kanadiske medier og avslutter en seks måneder lang konflikt teknologigantene, skriver Financial Times.

Konflikten startet da regjeringen i Canada ønsket en lov som sikrer nyhetsmediene en større andel av den digitale annonseomsetningen. Som i alle andre land forsyner både Google og Facebook-eier Meta seg grovt av de digitale annonsemillionene.

Myndighetene anslo tidligere i år verdien av nyhetslenkene som Google indekserer til hele 172 millioner kanadiske dollar. 

Også Meta rammes av den nye loven, men Facebook- og Meta-eieren er langt mindre interessert i noen avtale og mener konsekvensen av den nye loven blir at nyhetsinnholdet fjernes fra deres plattformer, ettersom Meta selv ikke indekserer nyhetssaker om er tilgjengelig digitalt.