Det svenske design- og techbyrået Aino Agency som ble etablert i 2009 har hovedkontor i Göteborg i Sverige. I en pressemelding opplyser byrået som jobber med flere kjente skandinaviske merkevarer, at de åpner opp i Norge og skal ledes av Julie Nord.

- I løpet av de årene Nord har jobbet på det svenske kontoret, har hun utviklet selskapets designavdeling og internasjonale kundeportefølje. Vi ser det som en naturlig fortsettelse at hun nå skal lede vår ekspansjon i Norge, sier David Hellsing, administrerende direktør for Aino i Sverige.

For å markere oppstarten i Norge skal byrået i samarbeid med Heydays lage nye nettsider for Forskningsparken. Ainos ambisjon er å bygge bro mellom design og teknologi.

- Selv om vi har en strategi om å samarbeide med dyktige folk og byråer her, opplever vi at lanseringen av Aino i Oslo også fyller et hull i markedet der design møter teknologi. Mange norske merkevarer må velge både designbyrå og teknologibyrå separat, mens vi har både design- og utviklerkompetanse inhouse hos oss. Dette kan gi smidigere prosesser for kunden, særlig i større e-handelsprosjekter, sier daglig leder Julie Nord.

I Sverige har Aino spesialisert seg på å skape skreddersydde e-handlingsløsninger for flere kjente merkevarer innen mote, livsstil og teknologi, og har jobbet med kunder i Skandinavia og internasjonalt. 

- Vi har imidlertid ingen intensjon om å ekspandere raskt og i stor skala. Vårt mål og filosofi er ikke å bli størst, men å bli best innen vårt felt, sier Hellsing.

Aino Agency har blant andre Samsøe Samsøe, Nudie Jeans, Western Digital, All Blues og Junkyard på kundelisten. I tillegg har byrået designet og utviklet digitale løsninger og nettsider for reklamebyråer, musikkfestivaler og kunstmuseer.