Det kommer frem i en pressemelding fra Telenor.

- Vi gleder oss over å starte samarbeidet med Nvidia, en global leder innen kunstig intelligens (KI), sky- og nettverksteknologi. Dette vil bidra til å akselerere overgangen vår til å bli et sky- og KI-basert selskap, sier Amol Phadke, konserndirektør og teknologidirektør i Telenor Group, i pressemeldingen.

Phadke mener samarbeidet vil gjøre Telenor i stand til å «utvikle fremtidsrettede løsninger» for deres kunder, samtidig som det utvikler Telenor som bedrift og bidrar til utviklingen av KI i Norden.

- Gjennom dette samarbeidet har vi også til hensikt å etablere et effektivt og bærekraftig KI-senter som vil bane vei for en mer intelligent og sammenkoblet fremtid, Phadke.

Gjennom dette samarbeidet ønsker Telenor å bygge en egen og selvstendig nasjonal sky-plattform for KI ved hjelp av Nvidia. 

- I det første året av samarbeidet planlegger Telenor å investere om lag 100 millioner kroner i Nvidia-infrastruktur for å fremme bruk av KI både internt og til eksterne bedriftskunder, står det i meldingen.

Sist uke la Nvidia frem sine regnskapstall og New York-børsen svarte med å sende markedsverdien opp med hele svimlende 2.870 milliarder og en rekord i verdistigning i løpet av en dag.

- Generativ KI transformerer måten telekomvirksomheter opererer globalt, og skaper både effektivitet og økt bærekraft, sier Chris Penrose, global leder for forretningsutvikling innen telekom i Nividia.

Selskapet har i dag en markedsverdi som gjør selskapet til verdens fjerde mest verdifulle selskapet etter Microsoft, Apple og Saudi Aramco. Markedsverdien til selskapet som lager databrikkene til blant annet kunstig intelligens-verktøyet ChatGPT har nå en markedsverdi på 20.300 milliarder norske kroner.

Til sammenligning er det norske oljefondet på 16.700 milliarder kroner.