iPhone-produsenten kunngjorde Siri-forbedringen sammen med en rekke andre nye funksjoner på sin årlige utviklerkonferanse på mandag.

Dette er en del av et nytt personlig AI-system - kalt «Apple Intelligence» - som har som mål å tilby brukerne en enklere måte å navigere Apple-enheter på.

Oppdateringer til iPhone- og Mac-operativsystemene vil tillate tilgang til ChatGPT gjennom et samarbeid med OpenAI. ChatGPT kan også brukes til å forbedre andre verktøy, inkludert tekst- og innholdsgenerering. Testversjonen vil bli tilgjengelig om høsten.

Tim Cook, Apples administrerende direktør, sa at dette trekket vil bringe selskapets produkter til nye høyder da han åpnet Worldwide Developers Conference ved teknologigigantens hovedkvarter i Cupertino, California.

Kanskje ikke så overraskende falt ikke kunngjøringen i god jord hos alle, og eier av Tesla og X, Elon Musk, truet med å forby Iphones fra sine selskaper på grunn av datasikkerhet.

- Apple har ingen anelse om hva som faktisk skjer når de gir dine data videre til OpenAI, sa Musk på X.

Apple har vært under press for å introdusere nye AI-funksjoner til sine produkter etter den raske fremveksten av rivaler som har tatt i bruk teknologien. De har blitt forbigått av både Microsoft og Nvidia som verdens mest verdifulle selskaper det siste halvåret.