I går ble det kjent at Facebookt sluser aktivitetene for kjøp og salg inn i en ny tjeneste de kaller «Marketplace».

Lanseringen blir ikke godt mottatt av dem som investerer tungt i det rubrikktunge, børsnoterte, mediekonsernet Schibsted. På Oslo børs falt Schibsteds A-aksje med 3,4 prosent på en dag der børsen samlet sett gikk opp 1,3 prosent. Schibsteds markedsverdi krympet med nærmere tre milliarder kroner.

Aksjemeglerne oppfatter Marketplace som en mulig trussel mot Schibsted. Schibsteds globale rubrikksatsinger omsatte for 5,7 milliarder kroner i fjor. I Norge omsatte Finn for 1,5 milliarder kroner. 

Les mer: Tror Facebooks nye rubrikk-tjeneste kan true Schibsted

- Viser at dette er viktig for Facebook
Sondre Gravir, konserndirektør i Schibsted og ansvarlig for de europeiske rubrikksatsingene, ble ikke slått i bakken av nyheten om  «Marketplace».

- Facebooks lansering av «Marketplace» kommer ikke som en overraskelse. Facebook har testet ut denne funksjonaliteten i flere land over det siste året. Det som overrasker noen er at Facebook velger å bytte ut forsideikonet for messenger i appen med «Marketplace». Dette viser at dette trolig er et viktig område for Facebook. Grunnen til at Facebook satser på dette er for å øke engasjementet på FB og for å få enda bedre brukerdata, sier Gravir til Kampanje.

Les også: Finn lanserer rubrikk-utfordrer

- Vi er mer offensive enn noen gang
Han mener mediekonsernet er beredt til å møte en skjerpet konkurranse.

- Vi er vant til konkurranse, også fra globale aktører i de ulike markedene vi opererer i. Vi har høyt engasjement blant brukerne våre, sterke trafikkposisjoner og sterke merkevarer. Vi er mer offensive i våre produktutvikling enn noen gang, og skal gi brukerne våre bedre og mer effektive markedsplasser enn konkurrentene. I tillegg har vi sterke posisjoner i ulike vertikaler som bil, eiendom og jobb, sier Gravir.

- Gjør oss bedre
Disse posisjonene krever sterk lokal tilstedeværelse, understreker Gravir.

- Konkurransen fra Facebook og andre aktører gjør oss bedre. Vi må fokusere enda tydeligere på hvilke bruker- og kundebehov vi skal løse, og vi er offensive og godt rustet til å utvikle våre ledende posisjoner i markeder selv med økt konkurranse fra både lokale og globale aktører, sier han.

Les også: Vil bli rubrikkens svar på Netflix

Les også: Vil ta opp rubrikk-kampen med Schibsted