Små oppstartsselskaper har i løpet av kort tid vært i stand til å vinne globale markeder og vokse raskt. De har med andre ord gjort det med få mennesker og lite ressurser. De brukte ikke magi, men en klar og tydelig oppskrift som er helt avhengig av automatisering gjennom software for å kunne skalere så raskt som disse selskapene har gjort.

Vi vil hjelpe norske startups ut i verden. Det kan ikke annonser i norske riksmedier hjelpe dem med. Pål Nisja-Wilhelmsen i Nettavisen er lei av konsulenter som kun selger én ting. Og han har rett. Vi selger én spesifikk ting: En helt konkret miks av virkemidler som er satt sammen for å skape vekst for nye tjenester på nett - kjent som Software as a Service, SaaS.

Faktisk er selve oppskriften gratis og du kan lese om den på hjemmesiden vår. Det betyr dog ikke at håndverket er enkelt. Det vi selger er vår evne til å sette sammen akkurat denne helhetlige miksen av innhold og software til automatisering. Slik kan vi hjelpe norske oppstartsbedrifter med å vinne brukere i hard konkurranse med andre tech-selskap utenfor Norge. Dette kaller vi litt humoristisk en hær av roboter som kan drive salg. I en prioritering av knappe ressurser er dette mye viktigere enn annonser i massemedia.

Utfordringen i retail og netthandel er å utnytte øyeblikket hvor kundene kan få løst et problem ved å kjøpe en kurv med varer. Til dette er reklame levert gjennom massemedier kosteffektivt, hurtig og helt riktig virkemiddel. En hel reklameindustri har perfeksjonert prosessene for å gjøre dette til en kunst.

Å selge majones med ny smak i rekesesongen eller julepynt i adventstiden er alfa og omega for mange retaileres forretningsmodell.

Ingen SaaS-selskap har denne utfordringen. Det er gratis å opprette en konto, og  ikke vanskelig å skaffe tusenvis av gratis brukere. Det som er vanskelig er å få disse til å endre på sine vaner og prosesser slik at de blir faste, betalende brukere. For at det skal skje må kundene både lære seg og venne seg til en ny løsning på et problem de løste på en annen måte tidligere: Å booke flyreiser, oversette dokumenter, finne treningsmotivasjon, drive rekruttering, skaffe signaturer er alle eksempler på tjenester som før ble levert av mennesker, men som i dag gjøres bedre av software du har på telefonen din.

Å selge majones med ny smak i rekesesongen eller julepynt i adventstiden er alfa og omega for mange retaileres forretningsmodell.  Coupler har ingen kunder med denne utfordringen. Til gjengjeld er vi det eneste byrået i Norge som utelukkende bygger kunnskap og prosesser for å hjelpe tech-selskap vinne marked som er små i alle land, men som i sum er en stor, global økonomi. AI og machine learning er driverne bak selskapene i denne nye økonomien som foreløpig er preget av små selskap med stort teknologifokus.

Coupler skal gjøre sitt for å tilby markedskompetanse spesielt egnet til disse - og uegnet til å selge majones - og gjøre software til en stor norsk eksportindustri.