Espen Sundve, som de siste årene har vært direktør for produktledelse i mediedivisjonen til Schibsted, har sagt opp jobben for å bli Kolonial.nos nye Chief Product Officer.

- Det var ingen enkel avgjørelse. Jeg har vokst opp i Schibsted-systemet og har fått gjøre mye spennende, og det er ting jeg fortsatt har tro på. Samtidig har jeg personlig vært interessert i endringene som skjer i bransjer som er digitalt umodne, og det var lett å bli begeistret av Kolonial.no, sier Sundve til Shifter.

Les også: Kolonial.no prises til 1,5 milliarder kroner- Får inn nye millioner

Sundve har jobbet i Schibsted nesten sitt hele voksne arbeidsliv. Det begynte med en sommerjobb, så via trainee-programmet og jobber i alle deler av selskapet bortsett fra «Schibsted Vekst».

- Og vekst er det jeg nå skal jobbe med i Kolonial.no, sier Sundve og ler.

Han lister opp tre ting som var viktige for å ta avgjørelsen.

  • Kolonial.no tar brukeropplevelsen dønn seriøst, og skaper opplevelser ingen andre klarer i dagligvarebransjen. I tillegg har de en underliggende teknologiambisjon som er spennende og unik.

  • Det virker som et team som både kulturelt og måten de jobber på, tilnærmer seg innovasjon og brukere på en bra måte. -i tillegg til å være utrolig hyggelige.

  • Dette har så vidt begynt i dagligvarebransjen og vi har mange år foran oss med mye gøy vi kan gjøre. Mulighetene for innovasjon er kjempespennende, og spesielt det som gjøres rundt maskinlæring for en stadig bedre brukeropplevelse og operasjon. I tillegg er det spennende å være med å bygge en produkt- og techorganisasjon som vokser fort.I tillegg er det spennende å være med å bygge en organisasjon som vokser fort.

- Jeg har jobbet mye med digital brukeropplevelse, men ser at kolonial.no er sterke der, så det handler ikke så mye om å endre kurs, men om å støtte og speede opp det de allerede er gode på. Jeg vil fokusere på hvordan vi kan skalere det opp. Hvordan vi kan innovere i parallell langs mange punkter samtidig. Og hvordan vi kan bygge en organisasjon som ikke er bare rask de første leveårene, men også de ti neste, sier Sundve.

Les også: Butikk-gründere til topps i Årets markedsfører

Han har akkumulert erfaring fra det digitale landskapet gjennom å kjempe mot de store internasjonale tech-gigantene.

- Jeg har vokst gjennom den reisen. Samtidig er det spennende muligheter i de lokale bransjene. Å jobbe med å legge til rette for en videreutvikling av journalistikken har vært gøy. Nå går jeg over til angrepsposisjon i en mer digitalt umodne bransjer hvor det er lov å tenke nytt og hvor veien til markedet er kort, sier han.

Les hele saken hos Shifter.