Kahoot melder om kraftig vekst i året som gikk. Ifølge Kahoot selv er de nå verdens raskeste voksende merkevare innen læring, og har blitt spilt i hele verden. 70 millioner mennesker spiller spillet hver måned — en ny milepæl for selskapet. Det virkelig nye er imidlertid at pengene begynner å renne inn i kassa.

Norske DNB var tidlig ute med å abonnere på det nye premiumproduktet, Kahoot Plus, der selskapene får en spesialdesignet Kahoot-variant, med ekstra kundeservice og oppfølging. Nå har også Facebook og Uber kommet på kundelista.

Kahoot-sjef Erik Harrell mener det sier mye når store aktører som dette faktisk betaler for premiumproduktet. Det er også en rekke andre store kunder, som Kahoot ikke har tillatelse til å navngi.

- Vi er «superexcited». Jeg skulle ønske jeg kunne vist deg alle navnene, det er ganske imponerende. Det er store banker, flyselskaper og forsikringsselskaper, sier Harrell.

Les også: Kahoot – fra gratis plattform til betalende kunder. Vil de klare overgangen? 

Han mener posisjonen som Kahoot har jobbet seg opp med gratisproduktet, har gjort det forholdsvis enkelt å få de store selskapene om bord. De fleste av de nye pluss-kundene har kommet gjennom Kahoots egen nettside. Harrell ønsker ikke å si konkret hvor mye det betyr i kroner og øre, men kaller det en «very strong ramp in recurring subscription revenue».

Betalt for pensum
Kahoot har de siste månedene også jobbet hardt for å bygge opp eksklusivt kvalitetsinnhold for elever i den amerikanske skolen. 13 millioner brukere har til nå vært innom den nye appen Kahoot Studio. Elever i europeiske land bruker allerede det amerikanske innholdet, men planen er å rulle ut eget innhold for disse, tilpasset pensum i de enkelte landene.

Kahoot lager ikke innholdet selv, men har betalt allerede eksisterende leverandører for innholdet. I dag er Kahoot Studio gratis, men også her ønsker de å ta seg betalt, men da av foreldre og skoleeiere.

- Men det er jo forskjell på hva et barn i et fattig land har råd til å betale i forhold til hva som er mulig i et rikere land, hva har dere tenkt rundt dette?

- Vi bygger plattformen, og vil se hva som er mulig i de ulike markedene. Det er mulig å se for seg at man kan ha ulike priser i ulike land, sier Harrell.

Det presiseres at de innkjøpte pensum-kahootene vil komme i tillegg til de ordinære brukergenerete kahootene som fortsatt vil være gratis.

Les også: Kahoot henter nye 80 millioner: Nå er slagplanen lagt for å bli en pengemaskin

Utfordringer
På sikt er målet til Kahoot å gå i overskudd, som alle andre selskaper, men akkurat nå er de fortsatt inne i det Harrell kaller en «investeringsfase», der de nye tjenestene skal bygges opp. Derfor er han ikke bekymret for at det også i år trolig går mot et underskudd. Kahoot-sjefen innrømmer at de også har sine utfordringer – blant annet innen rekruttering.

- Det tar tid å få inn nye utviklere og designere. Dette er et hinder for oss, slik det er nå. Vi har rett og slett ikke nok folk, i forhold til de store ambisjonene vi har.

- Er situasjonen kritisk?

- Jeg vil ikke kalle det kritisk, men vi har store ambisjoner og ønsker å endre verden. Og det er alltid krevende å få inn flinke folk.

Denne saken ble først publisert hos vår redaksjonelle samarbeidspartner Shifter.no