EdTech (Den teknologiske utdanningsindustrien. Red. anm.) er en av de raskest voksende segmentene i verden. Det er spådd at markedet er verdt nærmere 250 milliarder dollar i 2020.  Det er bakteppet når Schibsted Growth kjøper 12, 5 prosent av det norske selskapet Poio, som har som mål å revolusjonere måten barn lærer å lese på gjennom mer leken pedagogikk.  

- Utdanningssektoren globalt er helt i begynnelsen av digitaliseringsreisen. Brukerbehovet endrer seg raskt, og det kommer til å skje store endringer i måten vi tilegner oss ny kunnskap på. Mye av veksten vil skje gjennom spillbaserte læringsverktøy som Poio, sier Christian Horn Hanssen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth i Norge, i en pressemelding. 

Bak Poio står gründerne Daniel Senn og Johannes Stensen. De jobbet to år med appen før den ble lansert i fjor sommer. I 2017 brukte norske barn 74 000 timer med læring i Poio.

Stor betalingsvillighet
- Å knekke lesekoden er vanskelig. Poio pirrer nysgjerrigheten og skaper interesse for bokstaver og ord. Poio tar barnas lekne vesen på alvor og veileder dem gjennom den viktigste læringsreisen alle barn skal igjennom: lære seg å lese. Underveis gir vi barna mestringsfølelse uansett hvilket nivå de er på. Vi har en helt annen pedagogisk tilnærming enn foreldre har opplevd tidligere, men skaper resultater på kort tid, sier Daniel Senn.

Betalingsvilligheten for læringsapper som Poio - som koster 199 kroner - er ifølge gründerne stor. Det er den største kategorien på App Store.

 - Foreldre har høy motivasjon til å betale for at barn skal lære av tjenester med god kvalitet. I en verden som flommer over av innhold og spill trenger vi trygge og utviklende frikvarter som Poio, sier Christian Horn Hanssen.

Schibsted: - Har store ambisjoner
Han og Schibsted har store ambisjoner for Schibsted Growth framover.

- Som en aktiv og langsiktig eier har vi store ambisjoner for våre nye og eksisterende investeringer. Schibsted tilfører kapital, markedsføring og nettverk for å styrke selskapene i porteføljen. Vi har planer om internasjonal skalering for flere virksomheter, deriblant Poio, sier han.

Til tross for mye positiv oppmerksomhet siden lanseringen i fjor sommer tror han Poio fortsatt er en godt bevart hemmelighet for altfor mange foreldre, og får støtte av gründeren.  

- Schibsted er viktig for oss ikke minst med tanke på den forestående internasjonale satsingen vår. Vi har vært opptatt av å finne en kapitaleier som er langsiktig og som er opptatt av å bygge en sterk merkevare. Schibsted har kjente virksomheter med høy lokal kjennskap og tillit i befolkningen. Når vi skal lansere Poio i Sverige kan vi utnytte dette på en god måte, sier Daniel Senn.