- Jeg har hele tiden hatt en drøm om å lage en inspirerende nettbutikk, hvor vi samarbeider direkte med fashion-merker. Det gir den beste opplevelsen for shoppere, og gir oss også mye større marginer, sier tech-gründer Jeanette Dyhre Kvisvik – fra den røde løperen på lanseringen av Villoids nye plattform under årets Elle-fest.

Nettbutikken er forbeholdt jenter – og skal samle «de mest populære merkene» i en målgruppe mellom 18 og 38 år, som FWSS, ByTimo, MAUD og Iben.

Og i tråd med Villoid-appen, skal nettbutikken også være drevet av «influencere». Først ut: et eksklusivt design-samarbeid om en «limited edition»-sommerkolleksjon av og med kjendisskuespiller Pia Tjelta.

- Det finnes ikke en slik norsk «multibrand»-nettbutikk med fokus på jenter – og på de som inspirerer de, nemlig influencere. Altfor mye av handelen går til «supermarkeder» som Boozt og Zalando, ut av landet, sier Dyhre Kvisvik.

-  Planen var egentlig å åpne nettbutikk først i Storbritannia, men nå griper vi en fantastisk mulighet i Norge først – før neste marked, sier hun – og understreker: «vi er jo norske gründere».

Endret forretningskonsept
For to år siden gikk tjenesten, kalt en «Instagram for shopping», raskt til topps på Apples liste over de beste appene i Storbritannia og USA.

I fjor høst hentet selskapet, med den internasjonale mote-profilen Alexa Chung som medgründer – over 13 millioner kroner, det etter en periode med knallhard jobbing på egne bein etter at selskapet ble skilt ut fra Telenor.

- Jeg skjønte ikke hvorfor det ikke gikk fortere å hente de pengene vi skulle, fortalte Dyhre Kvisvik til Shifter den gang.

Forretningskonseptet ble vridd om. Villoid skulle handle om shopping på alle flater, ikke bare i appen – og tjenesten satset allerede da mer mot ren «e-commerce» via «influencere».

Skape verdier
Endringen ga raskt resultater.

- Vi dreide forretningsmodellen underveis og plutselig snudde det over natten. Investorene spurte hvor mye de kunne få, ikke hvor mye vi ba om. Jeg har aldri vært i en slik situasjon, sa en meget fornøyd Kvisvik da emisjonsrunden var over.

Men at hun selv er en stor «fashionista», har gründeren tidligere avslått.

- Fashion er kult, men jeg er aller mest opptatt av å skape suksessfull bedrift som tjener penger, som skaper verdier for aksjonærene, sa Dyhre Kvisvik til Shifter i fjor sommer.

Denne saken ble først publisert på Shifter.