Gründerne av det nye reklame- og tv-produksjonsselskapet, Maverix, er klare med episode to av det nye talk-showet, «Maverix Report», og denne gangen handler det mye om bruk av teknologi og innovasjon – i Afrika.  

- Vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger forrige gang. Mange liker at vi prøver nye formater for å kommunisere, sier byråleder Linda Nordheim til Kampanje.

Hovedgjesten denne gangen er seriegrunderen og administrerende direktør i Pangea, Jonas Tesfu, som denne uken fikk «Nordic Impact Award» på danske Børsen sin gründerkonferanse.

- Jonas Tesfu er en bro mellom norske investorer og afrikanske gründere. Han utfordrer vårt syn på Afrika og bistand. Vi kommer til å høre mye om Jonas framover, mener Nordheim.

Bruken av ny teknologi på det afrikanske kontinentet dukker stadig opp som tema på den globale kommunikasjon- og teknologiscenen. Da Kampanje nylig gjestet den store VivaTech-konferansen i Paris var startup-miljøet og tech-investeringer i Afrika et av de store temaene.

- Mye av fremtiden kommer til å ligge i Afrika fordi man har en evne til å bruke teknologi mye raskere enn i mange utviklede land, sier Tefsu i programmet.

Her kan du se den nye episoden av Maverix Report.  

Tesfu svarer følgende på spørsmålet om hvorfor Afrika har blitt så ledende på å ta i bruk teknologi og innovasjoner.

- Det er flere årsaker, men først og fremst fordi de trenger det. De har ikke råd til å si at vi har ikke lyst. Finnes det tilgjengelige verktøy så bruker man det, men vi ser også at det er mange industrier i Afrika som faktisk ligger foran. Kenya er mobile money eller det som vi kjenner til som Vipps, det har kenyanerne drevet med i over ti år: Hvis du skal betale mobilt i en taxi så er det lettere i Nairobi enn i New York. Afrika er ikke nødvendigvis det bildet vi har fra media, sier Tesfu.

Maverix Report skal være et talkshow om innovasjon, framtid og visjoner. Det er ingen bindinger mellom Maverix og gjestene eller produktene som omtales.

- Maverix Report er vårt svar på podcasten. Siden vi holder til i start up-huben Mesh, befinner vi oss midt i det mest spennende gründermiljøet i hovedstaden, med ubegrenset tilgang på nyskaping og store ambisjoner, sier Nordheim.