Tirsdag denne uken kunne Finansavisen melde at utviklerselskapet Bakken & Bæck, som har spesialisert seg på kunstig intelligens, blockchain og design, har fått ansvaret for produktutviklingen til kryptoselskapet Coinbase.Dette selskapet blir beskrevet som ett av de hotteste startup-selskapene i Silicon Valley, med en verdi på 1,6 milliarder dollar.

Dette kroner et rekordsterkt fjorår, hvor Bakken & Bæck kunne skilte med 53,9 millioner i omsetning og et driftsresultat på 10,5 millioner. Til sammenligning hadde tech-selskapet en omsetning på 33,9 millioner kroner og et driftsresultat på 4,8 millioner i 2016.

- Det er gøy at vi som et lite utviklerselskap i Oslo står for produktutviklingen til Coinbase. Med tiden har selskapet gitt oss mer ansvar. Det synes jeg er utrolig kult, sa Tobias Bæck, daglig leder i utviklerselskapet til Finansavisen denne uken.

Ifølge Finansavisen ønsker Coinbase å bli de institusjonelle investorers førstevalg for kryptovaluta, og da hjelper det at flere og flere investeringsselskaper og banker ser mot kryptovaluta. Nylig åpnet blant annet gigantinvestoren Goldman Sachs for handel med Bitcoin.

Varsler endringer: - Massevis av nye funksjoner og oppgraderinger er på vei og vil bli rullet ut i løpet av høsten og vinteren, forteller designleder i Bakken & Bæck, Ole Martin Kristiansen. Foto: Anne Valeur

Vipps i ny drakt
Bakken & Bæck, som ble startet i 2011 av Johan Bakken og Tobias Bæck, har i dag kontorer i Oslo, Bonn og Amsterdam og 62 ansatte fra 25 land. De Oslo-baserte digitalhodene har flere store prosjekter på agendaen. Blant annet samarbeider de med Schibsted, sparetjenesten Kron og teknologiselskapet Alva.  I tillegg jobber utviklerselskapet med å lage den nye, oransje versjonen av Vipps, som ble presentert i desember, da Vipps varslet at de skulle gå fra å være et DNB-produkt til å bli et eget selskap. 

- Sammen med de flinke folka i Vipps jobber vi med produktstrategi, design og utvikling. Vipps får en solid oppgradering og vil bli raskere, mer stabil, enklere å bruke – og selvsagt i en helt ny oransje drakt, forteller designleder i Bakken & Bæck, Ole Martin Kristiansen, til Kampanje.

Utviklerbyrået begynte samarbeidet med Vipps høsten 2017, og Kristiansen kan fortelle at nye Vipps er rett rundt hjørnet. Nye funksjoner og endringer vil bli rullet ut i løpet av høsten og kommende vinter. Man kan allerede nå teste den nye appen, som er i beta-versjon, via Vipps sin egen nettside. I juni ble det også klart at man nå kan betale eFaktura i appen, uten bruk av KID.

- Hele appen blir forenklet og mer intuitiv. Arbeidet med Vipps er langsiktig og oppgraderingene kommer trinnvis. Vi har både jobbet med et fremtidsbilde av hva Vipps kan og bør være i fremtiden, samt en oppgradering av dagens app, sier Kristiansen.

Den nye Vipps-appen blir slik:

  • Appen er blitt vesentlig mye raskere. Det er fjernet om lag 250 lasteskjermer.
  • Man kan nå betale eFaktura i appen, helt KID-fritt.
  • Tilgjengelighetsfunksjonene er sterkt forbedret for både blinde og svaksynte.
  • Appen er mer stabil og bruker mindre batteri.