Denne sommeren er det ett år siden tidligere Netlife-rådgiver Ida Aalen gründet startup-en Confrere sammen med tidligere Telenor-ansatte Svein Willassen og Dag-Inge Aas.

Confrere er en tjeneste som tilbyr en-til-en-samtaler mellom fagfolk og kunder eller pasienter på video. Men ulikt lignende tjenester som Skype eller FaceTime krever systemet hverken app, eget programvare eller vennskap for å bruke tjenesten. Du skal simpelthen bare kunne sende en link for å starte videosamtalen. 

Les også: Ida Aalen klar med ny startup

De har blant annet fått med seg Aller Media, som ifølge Aalen bruker «masse ressurser» på videokonsultasjonene hos helsetjenesten Lommelegen, som er bygd på verktøyet gründerne har utviklet. 

Aller er samarbeidspartner av gründer-nettverket Startuplab, som Confrere er en del av. 

- Vi har hatt det så sinnssykt moro det siste året! Det er utrolig hvor mye man kan få til med lite ressurser så lenge man har godt humør, en ærlig og åpen tone, og er omgitt av pragmatiske og smarte folk. Det er veldig gøy å se at vi på under et år har klart å gå fra en idé til å lage et produkt som folk over hele verden får litt wow-reaksjon når de prøver, sier Aalen til Kampanje.

Les også: Ida Aalen utfordrer Try som bransjens mest interessante stemme

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Ute i investormarkedet:

Ida Aalen og de øvrige gründerne har store forventninger til den nye finansieringsrunden som er rett rundt hjørnet. Foto: Monica Kvaal.

Ble produkt-vinner
De har også nylig lansert et nytt verktøy sammen med programvare-giganten Intercom, og etter å ha blitt kåret til «Product of the Day» av tech-nettstedet ProductHunt tidligere denne måneden, har Aalen fått mange hundre nye sign-ups.

- Etter ProductHunt trillet det inn flere hundre nye brukere. De er imidlertid fortsatt i den gratis prøveperioden, men det blir veldig spennende å se hvem som faktisk blir betalende kunder og hva de vil bruke Confrere til, sier hun.

Det er først og fremst leger og psykologer som er faste brukere av Confrere-systemet. 

- Per i dag er nok leger og psykologer den største gruppen av aktive brukere, men det er også fordi det var de vi oppsøkte først. Det fine med å jobbe med disse gruppene er at de har høye krav, og de er ikke redd for å si ifra når ting ikke funker godt nok hos oss. Vi har lært masse av dem, og brukt tilbakemeldingene for å forbedre produktet, sier Aalen.

Forventer å hente inn millioner
I tillegg til de tre gründerne består Confrere også av utvikleren Ingvild Indrebø. Hun er den eneste som hittil tar ut lønn i selskapet – men gründerne har store forventninger til den nye finansieringsrunden som er rett rundt hjørnet.

- Vi skal gjennomføre en seed-runde der vi kommer til å hente inn i størrelsesorden 5-10 millioner kroner – eksakt beløp er ikke bestemt ennå. Men vi har veldig gode samtaler med en rekke ventureselskaper ulike steder i Europa, og vi får veldig gode tilbakemeldinger på hva vi har klart å få til på under et år, sier hun.  

I løpet av sine seks første driftsmåneder i fjor rakk Confrere å omsette for 400.000 kroner, og endte med et resultat på minus 135.000 kroner før skatt.