Agnete Enga er nytilsatt i Gyldendals innovasjonsavdeling som fagansvarlig for design og innovasjon. Hun kommer fra stillingen som strategisk designdirektør i Designit.

- Dette er et ledd i vår økte satsing på innovasjon og digitalisering, og nå styrker vi muskelen, sier Alexander Even Henriksen, direktør for innovasjon og kommunikasjon i Gyldendal-konsernet.

Han leder avdelingen som ble opprettet i fjor for å lose Gyldendal-konsernet gjennom den digitale hverdagen og endrede brukervaner. I dag er de fire til fem ansatte.

- Vi er midt i en transformasjon for å bli en mer digital tjenesteleverandør. Dermed har vi etablert en egen innovasjonsavdeling som skal bidra til at alle virksomhetene våre løser denne transformasjonen på best mulig måte. Her får Agnete en sentral rolle, sier Henriksen til Kampanje.

- Gyldendals holdning er at vi hele tiden ser på hvilke muligheter ny teknologi og nye brukervaner gir oss til å styrke virket vårt både på kunnskaps- og kulturfeltet. Den digitale hverdagen rokker ved mye og er til tider turbulent for en tradisjonell aktør, men det åpner også store muligheter, følger han opp.

- Inspirerende og meningsfylt
Med Enga på laget får Gyldendal en svært erfaren designer. Hun har jobbet med flere store kunder som Nike, PepsiCo, Microsoft, P&G, Toyota, HP, Starbucks, Telenor og Rema 1000. For sistnevnte var hun en del av teamet som designet Æ-appen.

Enga forteller at hun ble positivt overrasket over Gyldendal.

- Gjennom intervjuprosessen ble jeg svært positivt overrasket over hvor fremoverlent og nytenkende Gyldendal er som selskap. Det er en stor glede og ære å bli en del av dette selskapet, med lang historie, mye lidenskap og med et svært viktig samfunnsoppdrag. Det å få være med på å forme fremtiden innen utdanning, kunnskap og litteratur er for meg enormt inspirerende og meningsfylt, sier Enga.

Hun har også tilbragt 16 år i utlandet som innovasjonskonsulent i designbyrået, Smart Design. For fire år siden vendte hun hjem til Norge, og var innom Making Waves før hun gikk til Desingit høsten 2016.