Facebook-grunnlegger og toppsjef Mark Zuckerberg kunne under sin store, årlige utviklerkonferanse F8 i San Jose i California legge frem flere betydelige endringer i selskapets tjenester. Endringene gjelder alle de fire store plattformene selskapet driver; Facebook, Messenger, Whatsapp og Instagram.

Facebook-sjefen kunne også lansere et nytt slagord fra scenen «The Future is private».

- Fremtiden er privat. Skjønt jeg vet vi ikke har det beste omdømmet i saker angående personvern akkurat nå for å si det forsiktig, sa Zuckerberg.

Det meste har gått feil vei for Facebook den siste tiden med massiv mediedekning om manglende tillit, løgner og bortforklaringer rundt deres forhold til persondata. Ifølge Financial Times innledet det amerikanske reguleringsorganet FTC en etterforskning i mars i fjor etter uklarheter rundt tidligere inngåtte avtaler om deling av data med tredjepartsaktører. 

Selskapet tok derfor en gigantavsetning i førstekvartalsresultatet på tre milliarder dollar for å ha penger til den eventuelle boten.

De nye endringene er et direkte svar på den omfattende kritikken over hvor dårlige selskapet beskytter sine brukerdata, men understreket  også at det vil ta å bygge opp tilliten igjen.  

Ifølge NRK og BBC er dette noen av de viktigste endringene.

  • Facebook-blåfargen vil forsvinne. Logoen og toppstripen skal få en annen farge. Den er i ferd med å byttes ut i USA og vil bli endre også i andre land i løpet av få dager.
  • Det skal bli mulig å legge ut rene tekstmeldinger på Instagram, ikke bare bilder og video som i dag.
  • Alle meldinger i Messenger skal automatisk krypteres. Dermed vil ikke engang Facebook selv se innholdet.
  • Messenger skal bli mye raskere og skal bli fullstendig integrert i Whatsapp.
  • Instagram skal prøve ut en funksjon som skjuler «likes-tallet» en post får for andre enn den som har lagt ut bildet.
  • Det skal bli flere mer «flyktige» måter å dele meldinger på, måter der meldingene ikke blir permanent lagret.