Knowit i Norge nådde en viktig milepæl i 2018, da selskapet for første gang passerte en omsetning på en milliard kroner. I den nyeste kvartalsrapporten kommer det frem at selskapet, som driver med digitale brukeropplevelser, IT- og systemutvikling og management consulting, fortsetter den positive trenden i 2019.

Tallene fra første kvartal viser at omsetningen for Knowits norske virksomhet økte med 38 prosent, opp fra 233,6 millioner i første kvartal i fjor til 322,4 millioner kroner i år.

 - Vi vokser innen alle våre forretningsområder, både i antall ansatte og i omsetning. Vi lykkes med vår desentraliserte rigg, og klarer å kombinere vekst med økt effektivitet og trimmede kostnader. Vi har også forbedret våre forretningsmodeller og ansatt flere yngre medarbeidere, sier Fredrik Ekerhovd, konserndirektør i Knowit og leder for Knowit Experience.

Driftsesultatet for Knowits norske virksomhet endte på 44 millioner opp fra 30,8 millioner kroner, en økning på 33 prosent fra samme periode i fjor. Resultatmarginen endte på 13,4 prosent som var på nivå med samme periode i fjor. 

Antall ansatte i Norge har økt med 123 medarbeidere til 729 ansatte i løpet av det siste året.

 - Jeg tror vi har en god kombinasjon av kultur, organisasjon og varemerke som gjør at mange søker seg til oss. Vi har også en relativ lav turnover. Vår desentraliserte forretningsmodell gjør at medarbeiderne har en relativt stor frihet, noe jeg tror er en gulrot for mange, sier Ekerhovd.

I gang med oppstartsselskap
Knowit Insight har siste året etablert seg i Norge, og er et av selskapene med sterkest vekst i hele Knowit-systemet i året som gikk. Teamet leverer management consulting tjenester til ledere og organisasjoner som skal ha hjelp til vekst eller effektivisering, og som ønsker å bli kjent med potensialene i digital transformasjon. 

 - Vi har i Knowit fått anledning til å bygge en ny management consulting-virksomhet fra bunnen av, slik som vi og kundene vil ha den. Én har blitt til 24 ansatte i første driftsår, og vi sikter på 60-70 i løpet av de neste årene. Kundene heier på oss og liker det vi har å tilby, og det blir det spennende prosjekter av. Vi kunne vise sorte tall allerede i første driftsår, og den positive utviklingen fortsetter inn i 2019, sier Christian Hartmann, administrerende direktør i Knowit Insight Norge.

Hartmann og hans kolleger i Insight jobber med kunder som Santander, Unicef, Bertel O. Steen, Circle K, Vipps og Lindorff, og har lykkes med å rekruttere konsulenter med erfaring fra etablerte konsulenthus.

 - Det å kunne drive virksomhet som vår i et selskap som Knowit, gir store muligheter på tvers av forretningsområdene. I en verden der det digitale er overalt, og ledere har fokus på å utnytte mulighetene dette gir, skal vi sammen med våre kolleger i Experience og Solutions være best på å gi innsikt, innovere og realisere verdi når store og små digitale transformasjoner gjennomføres. Vi leverer godt sammen, men står også godt på egne ben, samlet gir det god fleksibilitet for kundene som er et bra grunnlag for videre vekst, sier Hartmann.

Knowit-konsernet samlet økte omsetningen til 817,3 millioner kroner, mens resultatet endte på 93,9 millioner kroner og EBITA-marginen endte på 11,5 prosent.

- Vi fortsetter å vise sterk vekst i et sterkt marked, og viser sterk vekst i Norge. Vi ser også at både etterspørselen og investeringene i digitalisering fortsetter å holde seg høy, både offentlig og privat sektor, sier konsernsjefen Per Wallentin.