Apple lanserer i disse dager sitt varslede betalingskort, Apple Card. Betalingskortet vil eksistere i «Wallet»-appen på iPhone, samtidig som det skal være mulig å bestille et fysisk kort i titan.

Det fysiske kortet vil være blankt med eierens navn og Apple-logoen inngravert. I første omgang er det kun et knippe iPhone-brukere som får tilgang til kortet, før det blir tilgjengelig i hele USA senere i august.

Ifølge teknologinettstedet Wired har Apple lenge hatt ambisjoner om å være en del av iPhone-brukeres finansielle liv. I Beijing og Shanghai kan en betale for kollektivtransport med Apples egne digitale reisekort og Apple har lansert digitale student ID-kort på utvalgte amerikanske universiteter.

Apple Card kan potensielt erstatte kredittkortet folk bruker i dag. Kortet vil fungere på bankterminaler som har symbolet for kontantløs betaling eller Apple-pay-logoen. For å betale med det i butikk må man ved hjelp av ansiktsgjenkjenningteknologi identifisere seg i appen før man «tapper» kortet.

Alle transaksjoner en foretar gjennom Apple Card vil plasseres i egne fargekategorier i «Wallet»-appen. Mat og drikke-kjøp vil ha fargen oransje, underholdning har fargen rosa og kleskjøp vil stå som gult. Ved et trykk kan en velge en ukentlig eller månedlig oversikt og ved hjelp av fargekategoriene enkelt se hva det er en har brukt penger på.

Det er uvisst når Apple Card skal lanseres i Norge.

Kampanje har vært i kontakt med Apple Norge som ikke ønsket å kommentere når kredittkortet vil bli gjort tilgjengelig for norske brukere.