Det er endringer i toppledelsen i Netlife, der Fredrik Schjold har valgt å si opp allerede etter halvannet år. Schjold tok jobben i februar i fjor etter å ha vært 11 år i Finn.

- Det er ikke mer dramatisk enn at styret og jeg ikke er enige om at hva som er riktig vei for Netlife fremover og siden vi havnet i den situasjonen har jeg nå valgt å si opp, sier Schjold til Kampanje.

I en pressemelding i dag kommer det frem at styret og daglig leder i Netlife Design «er uenige om den langsiktige strategien til selskapet».

- Hva har uenigheten gått ut på?

- Det har jeg ikke lyst til å si noe mer om utover at vi var uenige om veien videre for Netlife, sier han.

- Skilles som gode venner
Han har siden oppstarten for 18 måneder vært både sjef i Netlife Design og de siste tre månedene sjef for hele Netlife-gruppen.

- Hva tenker du, er det litt leit og synd at det ikke varte lenger?

- Det var ikke sånn jeg hadde sett for meg dette. Men det har vært 18 fine måneder i Netlife.

- Du sa du hadde fått «drømmejobben», så kan vi si at drømmen ikke ble helt oppfylt?

- Ja, det er riktig det. Men vi skilles som gode venner.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg skal bruke litt tid på å tenke hva jeg skal gjøre videre, sier Schjold.

Ny Netlife-sjef:

Nærmest samtidig med at hun startet opp i Netlife som designsjef fikk hun tilbudet om å ta over hele butikken. - Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Beth Stensen.

- Det var ikke dette jeg så for meg
Netlife-gruppen består av de digitale designerne i Netlife Design og selskapet Data Factory og omsatte i 2018 for snaue 130 millioner kroner. Overskudd var på under én million kroner.

Ny sjef i Netlife Design etter Fredrik Schjold er Beth Stensen.

- Det var ikke dette jeg så for meg da jeg gikk inn dørene til min gamle arbeidsplass. Men når det er sagt er dette stedet med de aller dyktigste folka i design- og teknologibransjen. Folk som brenner for å gjøre verden litt bedre og livet mer meningsfylt både for oss selv og for de menneskene vi løser problemer for. Når jeg har med meg dem, så vet jeg at vi vil lykkes. Jeg brenner for det vi jobber med og leverer til kundene våre hver eneste dag, så jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Beth Stensen. 

Stensen kom tilbake til Netlife som designsjef etter fire år i Ruter i tidligere i høst, men kort tid etter er hun tilbudt lederjobben. Hun benytter også anledningen til å takke av Fredrik Schiold og den jobben han har gjort for teknologi- og designbyrået.

- Vi setter stor pris på den innsatsen Fredrik Schiold har lagt inn for selskapet og ønsker han alt godt videre, avslutter hun.

Tidligere daglig leder Martin Vikesland kommer tilbake i en 20 prosent stilling og vil ha kontroll på drift og økonomi.

I tillegg til Netlife Design og Data Factory består Netlife-konsernet også av Netlife Dialog.