Facebook ser ikke ut til å slippe unna kontroverser. Nå stilles det spørsmål ved selskapets egen nyhetssjef Campell Browns deltagelse i nettstedet The 74. Nyhetsbrevet Popular Information skrev først om saken, gjengitt av Newsweek og The New York Times.

Campell Brown er nemlig co-grunlegger av The 74 og sitter i selskapets styre, dette samtidig som hun er ansvarlig for «Facebook News» som ifølge Newsweek er Facebooks eget forsøk om å inneholde kvalitetsnyheter på siden. Brown ble i januar 2017 ansatt i Facebook for å lede selskapets «news partnerships team». 

Nettstedet The 74 har i høst gått til kraftig angrep på demokratenes potensielle presidentkandidat Elisabeth Warren. Bare i oktober måned fant Popular Information fire artikler som kritiserte Warren. 

En artikkel kaller Warren en millionær som snakker om sosialisme, mens en annen publisert kronikk kaller henne «The second coming of Karl Marx».

Vil splitte Facebook
Warren har sagt at hun vil splitte opp de store teknologiselskapene som Facebook, hvis hun blir president. Mark Zuckerberg har sagt at det ville være negativt om Warren kom til makten nettopp på grunn av dette målet.

Zuckerberg har sagt at han vil kjempe for Facebook hvis noen vil splitte det opp. Nyhetssjefen hans sin involvering i et nettsted som stadig kritiserer Warren gjør det derfor mulig å stille spørsmålstegn ved den politiske nøytraliteten til Facebook.

Elisabeth Warren.jpgKritiseres: Demokratens Elisabeth Warren blir stadig kritisert i The 74. Foto: REUTERS/Jonathan Drake.

Donerte 5,4 millioner
Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan har gjennom initiativet deres Chan Zuckerberg Initative gitt 600 000 amerikanske dollar til The 74 tidligere i år, omtrent 5,4 millioner norske kroner. Initativet omtaler The 74 som «non-profit, nonpartisan», altså upolitsk. 

Popular Info skriver at nyhetssjef Brown og The 74 begge er tilknyttet president Donald Trump sin utdanningsminister Betsy DeVos, som er venn med Brown og ga støtte til lanseringen av The 74.

En talsperson for Facebook har sagt at The 74 ikke vil være blant nettstedene som har artikler i Facebook sine utvalgte «top stories» for nyheter. Brown gikk i går ut på Twitter og sa at The 74 ikke er en del av Facebook nyheter og at Facebook sin nyhetsavdeling ikke støtter nettsiden.